Disse mobilene er mest populær

Samsung dominerer NetComs salgsliste for mars. iPhone er for første gang skjøvet ned fra tronen. HTC er på siste plass på ti på topp-lista.

NetComs salgsstatistikk fra mars viser at iPhone 4S har måttet vike plass for Samsung Galaxy S II, som nå troner toppen av et svært produktintensivt marked. Dette er første gang salgslistene publiseres uten iPhone på topp.

– Det er nesten så vi ikke trodde det skulle skje. Men Samsung Galaxy S II har vært en spydspiss for Android i Norge, og Galaxy S II har snust på førsteplassen i et par måneder nå, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom.

Samsung dominerer stort
Mobilprodusenten Samsung har hele fem av sine telefoner inne på NetComs topp ti liste for mars måned.

– Samsungs produkter har vært godt synlige i mars, men har ikke hatt spesielle prisfordeler. Vår pris for Galaxy S II er lavere nå i april enn den var forrige måned, sier Kristian Renaas.

Windows tar markedsandeler
Blant smarttelefonene som ble solgt gjennom NetComs salgskanaler i mars, er Googles Android det største, mens Microsofts operativsystem Windows Phone tar markedsandeler fra Apples iOS.

– Salgstallene for mars tyder på at Windows Phone befester sin posisjon, og at dette vil bane vei for enda større mangfold i smarttelefonmarkedet, sier Kristian Renaas.

De mest solgte smarttelefonene i mars
1. (2) Samsung Galaxy S II
2. (1) Apple iPhone 4S
3. (3) Apple iPhone 4
4. (4) Nokia Lumia 800
5. (6) Samsung Galaxy 5
6. (8) Samsung Galaxy Xcover
7. (5) Sony Ericsson ARC S
8. (-) Galaxy Note
9. (-) Galaxy Y ZTE Blade
10. (-) HTC Sensation

Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på smarttelefonsalget i NetCom Shops (59 butikker), på netcom.no, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger NetCom. Forrige måneds plassering i parentes.

Legg igjen en kommentar