Hanket inn bankkontrakt

Datametrix har fått en kontrakt med Sparebank 1 Oslo og Akershus og Samarbeidende Sparebanker (Samspar) om leveranse av nytt WAN-nett til en verdi av 30 millioner kroner.

Avtalen strekker seg over tre år.

Datametrix har også levert det eksisterende WAN-et til Sparebank 1 Oslo og Akershus og Sampar. Avtalen innebærer at Datametrix har fått fornyet tillit.

Datametrix har designet et nytt nett som innbefatter en oppgradering fra kobber til fiber til alle lokasjoner i Sparebank 1 og Samspar og tjenester knyttet til dette.

Totalt omfatter den nye WAN-leveransen hundre lokasjoner i hele landet.

Største konrakt i år
– Denne avtalene er en tillitserklæring til oss som leverandør, men også et signal om at vi har den riktige kompetanse til å fornye og modernisere Sparebank 1 og Samspars nettverk. Avtalens størrelse gjør også dette til en av de største kontraktene vi har inngått i år, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix.

Løsningen Sparebank 1 Oslo og Akershus og Samspar nå får er et fremtidsrettet  og kryptert MPLS-nettverk basert på fiber og som gir bankene skalerbar kapasitet i lang tid fremover.

Cisco-utstyr
Utstyret i løsningen er i all hovedsak Cisco-teknologi, mens Datametrix egenutviklede overvåkingsverktøy – SmartEye – vil benyttes til som overvåkingsverktøy.

SmartEye rapporterer om feil og unormale situasjoner i nettverket, samt gir god statistikk som kan brukes til å planlegge for optimal drift.

– Bankene får nå et nettverk med betydelig økt båndbredde og som skaleres ytterligere opp. Dette er nødvendig for å håndtere alle de krevende applikasjonen i banken, samtidig som nettverket er klargjort for å ta i bruk nye og båndbreddekrevende tjenester, sier Lerkerød.

Klar til høsten
Det nye nettverket skal være ferdig implementert og i drift i september i år.

– Seks år med gode erfaringer med Datametrix som leverandør ble avgjørende da vi skulle velge partner for nytt WAN til bankene. Vi vil ha så god linjekvalitet som mulig, kombinert med skalerbarhet, og det får vi med teknologien som nå er valgt, sier IT-sjef hos Sparebank1 Buskerud-Vestfold og kontraktsansvarlig for Samspar, Dag Marthinsen.

Telenor med som underleverandør

Telenor og InFiber er underleverandører for fiber til nettverket og skal sikre stabilitet og oppetid.

-Våre sluttbrukere, de ansatte i bankene, får nå en bedre arbeidshverdag. Brukerne skal få gjort sine oppgaver raskere med forbedret responstid i nettet. I tillegg blir stabiliteten forbedret i den nye løsningen, sier Marthinsen.

Legg igjen en kommentar