Disse businesstjenestene er jeg avhengig av!

Gode businesstjenester er viktige hjelpemiddel. Bipper-gründer Silje Vallestad har brukt uendelig mange timer på å teste ut alle mulige ting i håp om å finne gullet. Her er tjenestene hun er totalt avhengig av.

«Noen virkelige gulltjenester har jeg også funnet – blandt en hel masse kule og lekre tjenester som dessverre ikke funker i daglig bruk (i alle fall ikke i mitt. Det var dette der med å ha kunden i fokus…) og en bråte med skrap», skriver Silje Vallestad på sin Facebook-side.

Mobizmag.no har fått tillatelse til å vidrebringe hennes favoritttjenester.

Hun skriver at det er tre tjenester hun bruker i det daglige og stadig vender tilbake til. Disse er:

1. Dropbox
Dropbox er en online-lagringstjeneste for alt av filer som automatisk synker mellom dine egne maskiner, mobiler og nettbrett, samt med kolleger og familiemedlemmer (du velger selv hva som skal synkes).

Med Dropbox har jeg med andre ord alltid ALT tilgjengelig uansett hvor jeg er eller hva som måtte dukke opp av uhell (eksempelvis dersom en stakkars sjel velter kaffeoppen sin over den helt nye Mac-en med hele biblioteket på plass på vei over Atlanterhavet i et viktig møte – et helt vilkårlig eksempel selvsagt… En ny Mac måtte skaffes, men biblioteket var på plass igjen etter noen timer med synking).

Hele Bipper er på Dropbox, og vi administrerer alle våre filer her gjennom Dropbox Team. Den funker ypperlig! Team versjonen er ganske ny, og mange har ventet på den.

Vi var faktisk på vei til å droppe Dropbox til fordel for Box for å få et fildelingssystem som var tilrettelagt for selskaper, men klarte aldri å bli venner med Box. Etter at Dropbox Team kom på plass er vi bestevenner med Dropbox igjen!

2. Asana
Asana er et helt gratis task-management system for teams. Kanskje ikke det mest åpenlyse valget, men etter å ha testet over 30 løsninger (og jeg kødder dessverre ikke – julen 2010 ble brukt til å teste alle løsninger jeg kom over), endte jeg opp med Asana.

Jeg var på jakt etter et system der vi enkelt kunne dele og følge oppgaver og prosjekter uten at det skulle kreve timesvis å følge opp systemet, og valget falt på Asana. Kombinasjonen mellom pris (gratis!), brukervennlighet og funksjoner gjorde dette enkelt.

En superfordel med Asana er at alle brukere også kan opprette egne workspaces med eksempelvis ektefelle for private oppgaver utenfor bedriftens område.

3. Issuu
Issuu er et publiseringsverktøy for dokumenter. Ala Slideshare, men ikke avgrenset til PowerPoint. Det er flere ting jeg elsker med Issuu:

  • Opplastingen av docs er enkel og rask
  • Dokumentene dine ser lekre ut på skjermen og du kan velge å bla i de på samme måte som ukeblader
  • Du kan enkelt legge dine lekre Issuu publikasjoner på en webside ved copy – paste av code
  • Du kan velge å kun dele dokumenter med utvalgte personer eller offentlig – og du får statistikk!

I tillegg til disse tre kommer selvsagt Facebook, Skype og LinkedIn, men det er tre tjenester alle kjenner!

Legg igjen en kommentar