Fikk designutmerkelse for telepresenceløsning

MX200 er en telepresenceløsning det norske utviklingsmiljøet til Cisco har designet for massemarkedet. I går kveld fikk de det ettertraktede Merket for god design.

Utmerkelsene ble delt ut i går i Oslo under Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd der næringsliv og designere prises for vellykket nytenking og innovasjon.

Modig bedrift

Merket for god design belønner bedrifter og designere som sammen skaper produkter og tjenester gjennom metodisk bruk av design.

– Dette er de mest nytenkende og modige bedriftene og designerne vi har i Norge akkurat nå, sier Marte Grevsgard i Norsk Designråd, som er prosjektleder for Merket for god design.

Videokonferanse på et kvarter

De fleste er enige i at videokonferanser er en fin ting. Du slipper å reise til en annen kant av landet – eller verden – noe som er bra for både miljø, effektivitet og familieidyll, samtidig som du likevel kan se din møtepartner i øynene.

Dessverre står ofte videokonferanseutstyret på sjefens kontor, eller på et forgjettet møterom som helst må bestilles mange uker i forveien. Det har Cisco tatt konsekvensen av. De har laget et produkt, Cisco TelePresence MX200, som lar seg installere på bare 15 minutter.

Standardisert løsning

– MX200 er ekstremt enkelt å installere, bruke og administrere. Vi er først ute i markedet med et nøkkelklart, rimelig produkt for små og mellomstore møterom, og tidspunktet er optimalt. Mange bedrifter ønsker å gjøre videokonferanser tilgjengelig for sine ansatte, og trenger en standardisert løsning som kan rulles ut raskt, sier Torkel Mellingen, designsjef i Cisco.

Estetisk tiltalende

Han forteller at når kunden selv kan montere systemet, reduseres anskaffelseskostnaden.

Alle komponenter er fullintegrert, elektronikk og kabling er kraftig forenklet og det er færre deler.

Samtidig er MX200 et estetisk tiltalende produkt som tåler å stå fremme istedenfor å gjemmes bort i et skap når det ikke er i bruk.

God design kan gjøres billig

– Smarte og estetiske løsninger gjør ikke nødvendigvis et produkt dyrere. Gjennom hele prosjektet hadde vi en uttalt målsetting om å løse mest mulig med færrest mulig komponenter. Viljen til å gå nye veier ble nøkkelen til god design med liten prislapp, sier industridesigner Kristian Magnus Østensen.

Store Cisco-kunder i bank- og finansbransjen, industri og offentlig sektor har allerede bestilt flere hundre systemer til sine kontorer rundt omkring i verden.

Legg igjen en kommentar