Enkel betaling for varer i smarttelefon-apps

DIBS har kommet med et utviklerkitt som gjør det mulig å motta betaling for varer i Android- og iPhone-apps på en enkel og sikker måte.

Det brukervennlige betalingsvinduet åpner for nye muligheter for salg av varer og tjenester gjennom apps.

DIBS, Nordens ledende leverandør av betalingsløsninger til e-handel, presenterer i dag et helt nytt utviklerkitt til InApp-betaling.

Det gjør det mulig for butikker å integrere et sikkert og brukervennlig betalingsvindu i iOS- og Android-apps, slik at betaling med kredittkort kan gjennomføres i et 100 prosent PCI-compliant miljø.

Programmeringsbibliotek

Utviklerkittet er et såkalt programmeringsbibliotek som kan lastes ned fra hjemmesiden til DIBS, og består av oppsetning, strukturer og fordefinert kode, slik at betalingsløsningen enkelt kan integreres i butikkens app.

Butikkene kan velge en hvilken som helst betalingsmetode – eksempelvis alle store nasjonale og internasjonale kort samt betaling via nettbank.

Butikkene kan også velge mellom et antall brukergrensesnitt eller benytte deres eget grafiske design i betalingsvinduet.

Enkel måte å gjøre det på

For å gjøre det enkelt for kundene å foreta gjenkjøp, kan man som kunde i app-butikken også lagre kredittkortopplysningene første gang man besøker app-en. Dermed kan de etterfølgende kjøpene foretas med ganske få tastetrykk på skjermen.

– Det finnes ikke andre ”byggesett” i verden som er skreddersydd til utviklere av apps, og som passer til at kundene kan betale for varer og tjenester i et sikkert PCI-compliant miljø. Vi har utviklet vår InApp betalingsteknologi for å hjelpe våre 14.000 kunder med å finne nye veier til å oppnå økt varesalg via smarttelefon-apps, sier Jacob Raavig, COO i DIBS.

Bra sikkerhet

Sett med kundenes briller skjer hele betalingsprosessen som en fullt ut integrert del av butikkens app. Kunden sendes altså ikke videre til en annen app eller en annen nettside for å gjennomføre betalingen (et såkalt payment swop). Rent teknisk foregår hele betalingsprosessen i DIBS-systemet som er PCI- sertifisert.

DIBS håndterer kundenes kredittkortopplysninger med samme høye sikkerhet som i DIBS’ øvrige betalingsløsninger, og det betyr at butikken kan tilby PCI-sertifisert betaling uten selv å måtte gjennomgå en omfattende sertifisering.

Bra for mobil e-handel

Interessen for mobil e-handel er stor, og stadig flere e-butikker tilbyr salg av produkter og tjenester via smarttelefoner. DIBS tilbyr i forveien en lang rekke tjenester med betalingsvinduer som er tilpasset smarttelefoner, og som er enkle og intuitive å bruke.

I Danmark er DSB (De Danske Statsbaner) blant de første som kan tilby DIBS InApp-betaling gjennom app’en Mobilbilletter Hovedstaden. Her gjennomfører pendlere i hovedstadsområdet hver uke flere tusen sikre betalingstransaksjoner gjennom app-en.

Nye versjoner på vei

DIBS InApp betalingsvindu lanseres i første omgang i en versjon der butikken kan skreddersy det overordnede brukergrensesnittet.

Senere lanseres nye versjoner der det er mulighet for ytterligere tilpasning i forhold til butikkens egne ønsker.


Legg igjen en kommentar