Nordmenn bruker mobilen som hovedkamera

Før var det kompaktkameraer nordmenn hadde med seg. I dag er det mobiltelefon med innebygget kamera som har tatt over.

Elektronikkbransjens statistikk for 2011 viser at salget av kompaktkameraer ble redusert med en fjerdedel sammenliknet med salget i 2010.

Samtidig oppgir et overveldende flertall av respondentene i NetCom Trends at mobiltelefonen har fått rollen som hovedkamera.

Tar over hegemoniet til kameraene
Mens et kamera stort sett er et kamera, har mobiltelefonen hatt en rivende utvikling de siste årene.

– Mobiltelefonen viser hvordan sammensmeltingen av teknologi forandrer hverdagen vår. Dagens mobil er en sveitserkniv med summetone. Derfor er den med over alt. Alltid klar til å fange og dele minneverdige øyeblikk, sier Anders Bigseth, kommunikasjonsrådgiver i NetCom.

23 prosent av de spurte bruker stort sett et annet kamera enn mobil når de tar bilder.

Megapixler er fortsatt viktig
Svarene fra NetCom Trends viser at 7 av 10 er veldig godt fornøyde med mobilens bildekvalitet. Om lag 30 prosent mener at bildekvaliteten trenger store forbedringer.

– Begrepet megapixler er godt innarbeidet. Nesten 8 av 10 synes at antallet megapixler betyr ganske mye når de kjøper ny telefon. Dette gjenspeiles i vår salgsstatistikk. De fleste mobilene på topp ti gir mulighet for å ta høyoppløselige bilder og film, sier Anders Bigseth.
16 prosent av respondentene oppgir megapixler som svært viktig, mens 6 prosent sier at de ikke har noe forhold til megapixler.

Digital delingsrevolusjon
En tredel av respondentene i NetCom Trends svarer at mobilen har revolusjonert måten de deler bilder på. Drøyt halvparten mener at mobilen i stor grad har påvirket måten de deler bilder på.

De aller fleste deler bilder på sosiale plattformer som Facebook og Twitter, i tillegg til e-post og MMS. Kun et fåtall deler bilder på fotoplattformer som Flickr og Pinterest. Og bare fem prosent oppgir å lage fotoalbum i papirformat og dele disse.

Flinke til å lagre
En overveldende stor andel i NetCom Trends svarer at de tar back-up av bildene.

– Det er fantastisk at hele 8 av ti tar back-up av bildene sine. Det er godt å vite at du har lagret bildene et annet sted dersom det skulle skje noe med mobil, eller minnekort, sier Anders Bigseth.

2 av 10 svarer at de ikke bruker tid på å lagre bildene på et sikkert sted.

Legg igjen en kommentar