Sikkerhetsapp skal hindre voldtekt blant russen

Olav Balandin i Bipper Communications og Tele2 gir russen tre måneders gratis buk av trygghetsapp-en bSafe for å hindre voldtekt.

Dette opplyste Olav Balandin, medgrunder og Chief Operating Officer i Bipper Coomunications under Mobilkonferansen, som nylig var i Kristiansand.

Russefeiringen er godt i gang og media fylles opp av saker om fyll, bråk og russ som ikke oppfører seg. Men ikke alt russen gjør er negativt. Nå har russegutter gått sammen for å gjøre russetiden tryggere for jenter.

Tok ansvar
Myndighetene har heller ikke i år vært villig til å satse på holdningskampanjer eller informasjonsarbeid for å bevisstgjøre russen om seksuelle krenkelser og voldtekt. Derfor har noen russegutter gjort noe med dette.

I Bergen har nemlig to russebusser gått sammen for å sikre jenters trygghet i russetiden. Vanligvis konkurrerer russebusser om det meste, som beste lyd, interiør og tema.

Likevel er de enige om at russejentenes trygghet er viktigere. Derfor tok bergensrussen kontakt med bSafe for å lage en kampanje for en sak alle kan være enig i, og hvor det tydelig er behov for at gutter engasjerer seg og står sammen for å skape gode holdninger og øke bevisstheten om seksuelle krenkelser i russetiden.

Tre måneders gratis bruk

Russeguttene presenterte sitt prosjekt til Silje Vallestad, gründeren bak trygghetsapp-en bSafe, og ønsket at hun skulle sponse russen med bSafe Premium etter at de oppdaget at flere venninner av dem brukte app-en.

Det kunne hun ikke si nei til og sammen med Tele2 bestemte hun seg for å gi all russ i hele Norge tre måneder gratis bSafe til en verdi av 1,5 millioner kroner.

– Det var rett og slett et fantastisk initiativ fra flotte gutter som det var umulig å ikke bli sjarmert av.  Gutta var – som oss – så rystet over voldtektsbølgen i Norge og ville bruke russetiden sin på å fronte voldtektsproblemet, sier Silje Valestad.

Laget informasjonsvideo

En av bussene har nå laget en video som skal vises på de store russetreffene over hele landet og spres på YouTube.

Musikkvideoen handler om ei jente som er redd for å blir overfalt og som derfor tilkaller hjelp fra sin ”hero” i form av Batman gjennom å bruke bSafe.

– Når myndighetene svikter sitt ansvar, velger guttene å gå foran med sitt engasjement, og sammen med bSafe håper de å skape gode holdninger og forebygge enda flere voldtekter i russetiden. Dette lover godt for fremtiden, sier Vallestad.

Last den ned her

Russ kan benytte seg av tilbudet ved å sende SMS ”BSAFE RUSS” til 2377 eller ved å gå til denne nettsiden.

Legg igjen en kommentar