Slik er Samsungs toppmodell Galaxy S III

Den er tynnere enn iPhone, men har større skjerm. Den merker når du ser på den og tar 20 bilder i sekundet uten forsinkelse. Samsung Galaxy S III ble lansert i London torsdag.

– Vi har utviklet en mobil som liker folk, sier Andreas Norberg, nordisk produktsjef i Samsung.

Galaxy S III ble lansert i London i går kveld. Den blir tilgjengelig i butikkene i slutten av mai.

Har superAMOLED-skjerm

Galaxy S III er utstyrt med en 4,8 tommer HD-superAMOLED-skjerm, quad-coreprosessor, et åtte megapikselkamera bak og et 1,9 megapikselkamera foran.

Den nye smarttelefonen er mer brukervennlig enn tidligere versjoner. Blant annet er det enkelt å flytte filer til og fra telefonen. En egen funksjon som heter S-Beam gjør at man lett kan kopiere en fil fra én Galaxy S III til en annen tilsvarende smarttelefon, bare ved å legge mobilene med ryggen mot hverandre.

Har løsninger for skytjenester

Smarttelefonen har dessuten plass til minnekort, som gjør at man kan importere og eksportere filer. Galaxy S III har også forhåndsinstallerte løsninger for skytjenester og streamingfunksjoner til TV.

Galaxy S III har ansiktsgjenkjenning, men den registrerer også brukerens øyebevegelser. Så lenge du ser på skjermen aktiveres ikke skjermlåsen. Det betyr at hvis du leser en lengre artikkel på skjermen kan du lese ferdig i ro og fred – helt uten å bli avbrutt.

Reagerer på dine bevegelser

Dessuten reagerer Galaxy S III etter dine bevegelser, så om du flytter mobilen opp mot øret vil smarttelefonen automatisk ringe til det nummeret du har hentet frem fra kontaktlisten.

Galaxy S III er Samsungs første smarttelefon med quad-coreprosessor. En av prosessorens styrker er muligheten til god multikapasitet. Dermed kan du se på et videoklipp på den ene delen av skjermen, samtidig som du har aktivert en annen funksjon på den andre delen av skjermen, for eksempel et spill eller mailboksen.

Har støtte for mobil handel

I tillegg til de nevnte nye smartfunksjonene har Galaxy S III et forbedret kamera, som lar deg fange viktige øyeblikk uten forsinkelser. Kameraet aktiveres enkelt ved å berøre skjermen samtidig som du vrir på smarttelefonen.

En annen smart funksjon er at du får beskjed via vibrasjon når du tar opp smarttelefonen, om du har fått en melding eller mistet en samtale siden sist du sjekket telefonen.

Galaxy S III har også støtte for NFC, som tilrettelegger for at telefonen er fremtidens lommebok.

Kommer i slutten av måneden

– Galaxy S III viser veien inn i fremtiden allerede i dag. Dette er en ny type smarttelefon som tar steget inn i en ny epoke – en epoke som er svært brukervennlig, sier Andreas Norberg i Samsung.

Galaxy S III kommer i butikk i slutten av mai.

Anbefalt utsalgspris er 5300 kroner.

Legg igjen en kommentar