20.000 mobilbrukere har lastet ned dekningsapp

I samarbeid med Geodata har Telenor utviklet en app som raskt og enkelt gir deg full oversikt over dekningen for mobil og mobilt bredbånd i hele Norge. Over 20.000 mobilbrukere har allerede lastet ned app-en.

Telenor har byttet ut utstyret på sine 10 000 mobil basestasjoner i Norge det siste året, og vil i løpet av 2012 lansere nestegenerasjons mobilnett; 4G.

Det nye mobilnettet har betydelig økt kapasitet til å ta i bruk ny teknologi som vil gi enda bedre dekning fremover, enten man snakker i mobiltelefonen eller kobler seg på nett med mobilt bredbånd.

Svært populært

Mobilbruk har økt dramatisk de siste årene, og Telenor har i dag over 3 millioner mobilkunder i Norge. Telenors målsetning er å være best på dekning, også i fremtiden. Dette betyr både en kontinuerlig oppgradering av mobilnettet, men også at de til enhver tid må kunne tilby gode mobile verktøy til sine kunder.

Som et ledd i dette arbeidet lanserte Telenor i 2010, i samarbeid med Geodata, et nettbasert dekningskart hvor brukerne selv kan hente ut oversikt over mobildekning på Telenors websider. Verktøyet har blitt svært populært, og en videreutvikling har nå resultert i en mobil dekningsapp, som lar brukerne sjekke dekningsgrad hvor som helst, når som helst.

Mer brukervennlig

Ved å laste ned Telenors dekningsapp får brukerne svar på hvilken bredbåndshastighet de kan få der de bor eller jobber. Samtidig kan man søke etter hvilken type mobildekning som finnes på et bestemt sted, og finne nærmeste Trådløse Sone uansett hvor i landet man befinner seg eller er på vei.

Ved hjelp av kartet kan brukerne enten søke eller manøvrere seg frem til ønsket sted, og få oversikt over mobildekningen på stedet. Alternativt er det mulig å be applikasjonen selv finne ut hvor man er ved hjelp av GPS. Telenor jobber hele tiden med videreutvikling av løsningen, og i mars 2012 kunne de presentere en ny og oppgradert app.

Nye og mer brukervennlige hjelpetekster, et mer oversiktlig og tydelig kart samt egne knapper nederst i menyen som viser mobildekning, bredbåndssøk og trådløse soner er noen av forbedringene i den oppgraderte appen.

Spesialdesignet løsning

Telenors dekningsapp er utviklet med HTML5 og kompaktversjonen av Esris API for JavaScript. Løsningen er spesialdesignet for enheter som har treg nettilgang. Kompaktversjonen av Esris API for JavaScript gir vesentlig mindre nedlastning sammenlignet med fullversjonen, og gir dermed raskere respons for mobilbrukerne.

I løsningen er det også benyttet iQuery Mobile, et touch-optimalisert online-rammeverk for mobil og nettbrett.

JavaScript ble valgt som skriftspråk ettersom Telenor ønsket å støtte flest mulig smarttelefoner med den samme løsningen – slik at også versjonene for iOS, Android og andre smarttelefoner kunne utvikles etter samme mal. Ferdig utviklet JavaScriptkode er bygget inn i iOS app og app for Android, og Telenor jobber også med å utvikle en WP7 versjon.

Kartet i løsningen er basert på en av Geodatas ferdige kartcacher, Geocache Gråtone.

Dekningsnytt kommer på sosiale medier

Telenors dekningsapp har siden lansering blitt lastet ned av over 20 000 mobilbrukere. Med mål om å være best på dekning, kan Telenor nå skilte med to brukervennlige verktøy for dekningsoversikt, både på nett og på mobil. Telenor vil i fremtiden benytte seg av sosiale medier og interaksjon med kundene, for å etterspørre mobilbrukernes ønsker om innhold i fremtidens dekningsverktøy.

– Vi har som mål å være best på dekning. Dette fordrer at vi kan tilby brukerne våre enkle, raske og lett tilgjengelige verktøy som gir en god oversikt over hvor det er mobildekning. Med dekningsappen har vi fått et fantastisk verktøy som mange av kundene våre allerede har lastet ned og tatt i bruk. I hjertet av denne løsningen finnes et godt og oversiktlig kart og en brukervennlig løsning som vi har utviklet i samarbeid med vår partner Geodata. Vi ser frem til å utvikle nye mobile verktøy som kan komme våre kunder til gode sammen med Geodata, og dermed sikre at vi alltid er best på dekning, sier Torger Kjelstad, Apps & Service manager i Telenor Norge.

 

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com