100.000 kunder har fått bank på mobilen

100 000 kunder har allerede gjort det, og bruker BankID på mobilen eller handler på Internett når og hvor de vil.

– BankID på mobil er et av de mest brukervennlige og nyttige produktene vi har. Det forenkler virkelig hverdagen, og bare i april var det omkring 6000 personer som registrerte denne tjenesten, poengterer Telenor Norge-leder, Berit Svendsen, som er meget fornøyd med at så mange vil ha banken i lomma.

Praktisk mobilbank
– I stedet for en egen kodebrikke, som mange bruker for å logge seg inn i nettbank og mobilbank, kan du nå bruke mobiltelefonen, som du alltid har med deg, til å gjøre det samme, sier Svendsen forklarende.

Har du BankID på mobil kan du bruke mobilbank uansett hvor du er, og enkelt overføre penger fra sparekontoen til brukskonto – når du trenger det. Betaling via Internett gjør du også raskt og sikkert med BankID på mobilen.

Sikkert som banken
BankID på mobil er utviklet av bankene i samarbeid med Telenor. DnB var sentral i utviklingen, og SkandiaBanken involvert i test og implementering av løsningen.

BankID lagres på mobilens SIM-kort og du bruker mobilnummer, fødselsdato og en selvvalgt PIN-kode for tilgang til banktjenestene dine. Så lenge du holder koden for deg selv, får ingen andre tilgang til banktjenestene dine selv om du låner bort telefonen din.

Du kan fint bytte mobil, siden BankID på mobil ligger på SIM-kortet. Bytter du SIM-kort må du registrere BankID på mobil på nytt.

Slik gjør du
Terra, DnB, SkandiaBanken og Sparebank1 tilbyr BankID på mobil og man kan enkelt bestille dette via nettbanken. Det er ønskelig at det etter hvert blir flere brukersteder for BankID på mobilen

– Vi ser for oss ei framtid der langt flere brukersteder vil ta BankID i bruk, og at flere mobiloperatører velger dette som en verdiøkende tjeneste for kundene sine, sier Berit Svendsen, og legger til: – BankID på mobilen fungerer på de fleste mobiltelefoner. Du kan også bruke tjenesten når du logger inn i nettbank eller handler på nett via vanlig PC eller iPad. Helt topp, sier Telenor Norges toppsjef.

Legg igjen en kommentar