TEST: Verdens beste nettbrett for business?

Mange har kalt den for nettbrettenes Rolls Royce. ASUS Transformer Prime er det eneste nettbrettet med tastatur, men kan det brukes til business?

Transformer Prime er ett nettbrett basert på Android 4, med quadcore Nvidia prosessor og et tastatur nettbrettet kan kobles til så det nærmest blir en bærbar PC. En hybrid kan du godt si, en transformer.

I skrivende stund er dette nettbrettet det eneste i Norge som leveres med Android 4. ASUS har valgt å ikke gjøre noen spesielle tilpasninger til operativsystemet og har heller ikke inkludert noen 3G radio. Det gjør at de klarer å ha mye hyppigere oppdateringer av operativsystemet enn andre produsenter (Ja, vi ser på dere Samsung).

Android 4 er markant bedre tilpasset nettbrettets størrelse og natur enn tidligere Android versjoner. Det begynner også å bli mye apps som er tilpasset nettbrett. Våre klare favoritter i en travel hverdag er Evernote, MindJet, PolarisOffice, Photoshop Touch og TweetCaster. Alle gode eksempler på at man kan være minst like produktiv på ett nettbrett som på en PC.

Så var det tastaturet da. ASUS har laget et nydelig tastatur som er veldig behagelig å skrive på til tross for den lille størrelsen. Vi har faktisk skrevet denne testen i sin helhet med dette tastaturet. ASUS har også inkludert en touch-pad, samt at du kan koble til en mus på USB-porten. Likevel finner vi at det er enklest å trykke på skjermen med fingeren. Heldigvis har ASUS tenkt på dette og laget en egen knapp for å slå av og på musefunksjonaliteten.

I tastaturet finner du en USB-port som du for eksempel kan koble til ekstern mus, minnepinne og fotoapparat. Du finner også en SD-minnekort-port og et ekstra batteri som lader opp nettbrettet når du kobler det til.

Hele nettbrettet er laget i børstet stål og føles veldig ekslusivt. Det står absolutt ikke tilbake for andre mer frukt-orienterte konkurrenter.

Konklusjon
Dette er uten tvil det råeste Android-nettbrettet på markedet idag. Det er likevel nesten umulig å unngå spørsmålet: Er den bedre enn iPad? Vi mener at dette er et helt annet produkt enn iPad og sånn sett ikke direkte kan sammenlignes. Her får du ett nettbrett med helt annen funksjonalitet enn iPad-en, det blir rett og slett ett spørsmål om behov og smak. Liker du dattera eller morra?

ASUS Transformer Prime koster i underkant av 5000 kroner om du klarer å få tak i det, det er nemlig stor etterspørsel og importørene får bare inn et fåtall enheter av gangen.

Pluss 🙂

  • Android 4 (ICS)
  • Veldig bra tastatur
  • Ekslusiv byggkvalitet

Minus 🙁

  • Brettet er 12 volt (kan ikke lades i USB-port)
  • Litt kronglete dokking
  • Mangler 3G

Vurdering: [Rating:5/6]

5 kommentarer om “TEST: Verdens beste nettbrett for business?

  1. … venter heller litt til på Windows 8. 😉

  2. Husker at jeg vurderte å kjøpe denne, men endte heller opp med en Samsung Galaxy Tab 2 10,1″. Er veldig fornøyd med den, til tross for at den enkelte ganger har noen tregheter. Så har den 3G-støtte, og det betyr mye for meg. Venter imidlertid i spenning på tester av nye Nexus 10 som kommer etterhvert. Har lyst på den! 🙂

Legg igjen en kommentar