TEST: Nyttig GPS for deg som hater bilkø

Nesten mobiltelefoner idag har GPS innebygget. Så hvorfor da ha en dedikert GPS i bilen? Med den nye toppmodellen til TomTom viser de oss hvorfor.

Hvem har ikke opplevd å sitte i bilen på vei til et viktig møte, også er det noen som ringer slik at telefonen hopper ut av GPS programmet?

Det er i sånne situasjoner at du savner den gode gamle GPS-en som kun var GPS. Med TomTom Go Live 1005 World har TomTom lagt til endel funksjonalitet som vi stort sett bare har sett på mobil-GPS-ene.

TomTom Live-tjenester
I denne fem tommer store dingsen finner du ikke bare markedets beste kart, en fantastisk bra skjerm og kart over hele verden, du finner også en innebygget 3G GSM radio som gir deg kø-varsel, Google-søk, fotoboksvarsling og kartdeling direkte og oppdatert hele tiden.

Vi måtte selvfølgelig ut og teste dette, så vi gav TomTom Go Live 1005 den ultimate testen. Naviger oss igjennom Oslo i morgenrushet, og gi oss et korrekt estimat på når vi er fremme.

Vi husket selvfølgelig ikke adressen, bare firmanavnet til dem vi skulle besøke. Så vi brukte Google søk og søkte på firmanavn, TomTom fant da adressen og kalkulerte ruten.

TomTom fortalte oss raskt at vi normalt ville være fremme om 25 minutter. Så spurte enheten om vi skulle være fremme på et bestemt tidspunkt, vi svarte nei og vips kunne enheten fortelle oss at køen kom til å forsinke oss 18 minutter. Den viste oss også en statuslinje som viste hvor på strekket vi skulle forvente forsinkelsen.

Underveis ble vi også helt korrekt varslet om fotobokser, men da vi kjørte i saktegående kø var det lite relevant for oss.

Og ganske riktig, 43 minutter senere svingte vi inn på adressen der vi skulle rekke et møte. Siden TomTom Go Live 1005 også har Twitter integrasjon kunne vi nå tvitre om at vi var kommet frem.

Konklusjon
Dette er uten tvil markedets mest avanserte GPS. Den svært brukervennlig og vi liker veldig godt Live tjenestene. Livetjenestene er gratis første året, og koster kr. 390,- i året etter dette. Vi synes det er en litt stiv pris, men er du mye på veien til og fra viktige møter, er det absolutt verdt det.

Vi testet World versjonen, den koster ca. kroner 3300,- i butikk, mens Europa versjonen koster ca. kroner 2000,-

Pluss 🙂

  • Veldig god skjerm
  • Live tjenestene
  • Enkelt magnetisk feste

Negativt 🙁

  • Livetjenestene er litt dyre

Vurdering: [Rating:6/6]

2 kommentarer om “TEST: Nyttig GPS for deg som hater bilkø

  1. Jeg gjorde trolig mitt livs største tabbe for to dager siden, når jeg gikk å kjøpte meg en tomtom go live 1005 world mavigator, jeg er helt positivt overrasket over absolutt alle mulige funksjoner i den, det er ikke der problemet ligger for min del. Utseendet på kartene er det jeg absolutt ikke liker, eller som min samboer så treffende sa: det ser ut som kartene var nye når columbus oppdaget amerika, og siden den gang har de nok ikke vært oppdatert en eneste gang. Hun tenkte på måten kartene blir presentert, på en ensfarget bakgrunn med bare en tykk strek som antyder kjøreretning og framdrift. Garmin har feks, 3d topografi, og visning av all bygningsmasse i 3d , mye letter å forholde seg til, og mye penere å se på også. Der har nok tomtom allt å lære etter min meining.

  2. Har du ikke gjort større tabber i livet enn en gadget-bomkjøp, skal du være fornøyd 😉

    …men for å være litt saklig; personlig foretrekker jeg heller kartene enkle enn fylt med unødig grafikk.

    Fokus skal være på veien, også kan du glimte fort bort på GPS’en for å se hvor du skal svinge o.l.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com