Tjen penger på dine mobilbilder

Nå kommer den svenske tjenesten Foap i AppStore, tjenesten som har planer om å bli verdens største markedsplass for bilder tatt med mobiltelefonen.

Idéen deres er enkel: Brukerne laster opp bilder via mobilen. Bildene som godkjennes av Foap legges ut for videresalg gjennom Foap.com.

Virksomheter fra hele verden kan deretter kjøpe bildene og benytte dem til redaksjonelle eller kommersielle formål.

Samarbeider med Paypal

Prisen er 250 kroner per bilde, og brukerne tjener kr 125 kroner hver gang deres bilde kjøpes.

Appen er integrert med PayPal, via noen tastetrykk får brukeren betaling direkte til sin PayPal konto.

Stor interesse

– Interessen fra brukerne har vist seg å være over all forventning, forteller Alexandra Bylund, medgrunder i Foap. Vi tyvstartet for et par uker siden gjennom å invitere testbrukere, og interessen er så stor at vi ikke engang kan takke ja til alle som vil teste. Vi hadde aldri våget å tro på et så kraftig gjennombrudd, et så høyt engasjement og så veldig mange gode bilder. Vi så for oss at vi måtte lære opp brukerne våre den første tiden, sier Alexandra.

Foap har allerede lyktes med å skape seg en engasjert brukerskare, noe man blant annet kan se gjennom deres populære Facebook side.

Må godkjenne alle bilder

– Nå er utfordringen å godkjenne alle bildene samt å lykkes med vår markedsplass, sier Alexandra.

– For noen dager tilbake la vi ut et blogginnlegg hvor vi søkte etter folk til å hjelpe oss med bildegodkjenningen, og vi fikk over 100 svar allerede første døgnet. Nå gjelder det å skape en synliggjøring hos de virksomhetene som skal kjøpe bildene. Det tar tid å bygge opp en vellykket markedsplass. Vi tror oppskriften på og lykkes består av godt design kombinert med enkelthet, samt å være mottakelige parallelt med at vi snur oss raskt rundt, fortsetter Alexandra.

Konkurrerer med bildebyråer

Foap konkurrerer med de store bildebyråtilbyderne, som for eksempel iStock og Getty Images.

Den store forskjellen ligger i at Foap har en raskere håndtering, og dermed kan tilby en større flyt av innkommende bilder. Samtidig kan man gjennom sine brukere få inn mange naturlige – men likevel profesjonelle – bilder. Mange er lei av over-stylede motiver og mennesker med ”perfekte amerikanske utseender”.

Følger Instagram tett

– Vi er i ferd med å skape et salgsmiljø for å tiltrekke oss de beste mobilfotografene. Vi vil plukke ut de aller dyktigste av Instagrams 40 millioner brukere, og få de til å bli trofaste hos oss. Facebooks milliardkjøp av Instagram har ført til et titalls millioner nye brukere. I følge mange Instagram brukere har dette medført dårligere kvalitet på bildene som publiseres, noe som er gunstig for oss. Det ryktes at en del av Instagram brukere dermed er ute og leter etter nye foto-apper hvor det lastes opp bilder av høyere kvalitet, avslutter Alexandra Bylund.

 

 

En kommentar om “Tjen penger på dine mobilbilder

  1. Interessant artikkel.
    Takk for opplysningen 🙂

Legg igjen en kommentar