Dobler kapasiteten i 3G-nettet!

NetCom flesker til og dobler kapasiteten i 3G-nettet fra 21 Mbit/s til 42 Mbit/s.

Les også: Disse stedene og byene får doblet 3G-kapasitet i løpet av sommeren

NetCom investerer for tiden tungt i modernisering og utbygging av eget mobilnett.

– Vårt nye nett er konstruert med tanke på norske forbrukeres høye krav til dekning og rask datatilgang, sier Tommy S. Johansen, NetComs dekningssjef.

Når utbyggingen er ferdig vil 95 prosent av landets befolkning ha tilgang til 3G, mens 90 prosent vil ha 4G-dekning.

Dekningsprosenten for 42Mbit/s-standarden i 3G-nettet vil være over 80.

Bedre for alle
– Med lanseringen av 42Mbit/s dobler vi kapasiteten i store deler av 3G-nettet. Fordi mobilnettet er en delt ressurs betyr dette at stadig flere vil oppleve gode surfeopplevelser innenfor et gitt område, sier Tommy S. Johansen.

Han minner om at den faktiske datahastigheten alltid vil påvirkes av signalstyrke, belastningen i nettet og kapasiteten på eksempelvis mobilen, nettbrettet og ruteren. Med utstyr som støtter 42 Mbit/s-standarden vil man likevel kunne oppleve en dobling av dagens surfehastighet.

– Med siste versjon av iPad vil du kunne oppnå nedlastningshastigheter opp mot 20 Mbit/s i 3G-nettet vårt. Det er over dobbelt så raskt som de fleste har via fastbredbåndet hjemme, sier Tommy S. Johansen.

Dataeksplosjon i mobilnettet
Teleoperatører over hele verden merker et skifte i mobilnettet. Databruken vokser på bekostning av tale. I 2007 brukte NetComs kunder i snitt 3 megabyte per måned (3 nyhetssider på en smarttelefon). I dag bruker NetComs smart-kunder over 300 megabyte i snitt per måned.

– Vårt anslag er at norske mobilkunder vil bruke 3 gigabyte per måned om fem år. Dette er basert på erfaringer fra Telia, vårt søsterselskap i Sverige, sier Tommy S. Johansen.

Våre digitale liv
Han forklarer den enorme veksten av databruk i mobilnettet med introduksjonen av smarttelefonen og endret bruksmønster.

– Vi benytter mobiler, nettbrett og bærbare pc’er til mer og mer båndbreddekrevende tjenester, både på jobb og i fritiden. Vi leser nyheter, ser web-TV, strømmer musikk, sender e-post og bruker sosiale medier via mobilnettet. Vi deler bilder, navigerer og sosialiserer, sier Tommy S. Johansen

Anbefaler 3G-telefoner
Selv om NetCom har landets raskeste mobilnett, har kun 60 prosent av kundene 3G-telefoner som kan nyttiggjøre seg de gode hastighetene i 3G-nettet.

– Vi anbefaler alle å bytte ut 2G telefoner til 3G-telefoner. Det gir betraktelig bedre kundeopplevelser i form av rask datatilgang. Dersom du forlater 3G-nettet vil telefonen selv svitsje mellom nettene, sier Tommy S. Johansen.

Enheter som støtter 42 Mbit/s-standarden

  • Apple iPad3
  • ZTE MF820D, 2G/3G/4G-modem
  • Huawei B593 stasjonær 2G/3G/4G WiFi-ruter

 

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com