TEST: Vinnertelefonen Samsung Galaxy S III

Samsung prøver med Galaxy S III å hoppe etter Wirkola, men det går å vinne for det. Denne ekstremt gode mobilen er som skapt for heftig businessbruk.

Samsung har kommet med oppfølger av Årets telefon i 2011, Galaxy S II, og hva er mer naturlig enn å kalle den Galaxy S III.

Mobiltelefonen har blitt bedre på alle punkt. Den mest annonserte forandringen er prosessoren som er en Quad-core. Noe som gjør mobilen ikke har noe merkbart etterslep selv ved mange samtidige programmer kjørende. Det er en lek å bruke mange programmer samtidig og telefonen er meget rask i forhold til det du er vant til.

Skjermen er en Super AMOLED-berøringsskjerm på 4,8 tommer  med 720 x 1280 piksler. Større skjerm gjør at mobilen også har blitt større, 136.6 x 70.6 x 8.6 mm. Den er fortsatt en enhånds telefon og er meget god å holde ettersom kantene på telefonen er avrundet.

Telefonen er utstyrt med et Li-Ion batteri på 2100 mAh.

Operativsystemet er Android-versjon 4.0.4 også kalt Ice Cream Sandwich. Forandringene fra Android 3 er ikke så store at de byr på problemer ved overgangen. Samsungs overbygning TouchWiz versjon 4.0 gjennomgått små forandringer og er enkel å finne ut av.

Telefonen er selvfølgelig utstyrt med all kjent kommunikasjon og i tillegg NFC Android Beam, S Beam og WiFi Direct.

Kameraet har blitt viktigere og viktigere og Galaxy 3 er utstyrt med et 8 MP, autofokus kamera med LED blits. Et utall av bildemoduser er tilgjengelige. Blant annet smilebilder, panorama og bildeserier.

Ved oppstart av Galaxy s3 er det gratis 50 GB på Dropbox i to år. Her er det mulig å automatisk backup av bildene som blir tatt med telefonen.

For deg som skal kjøpe Galaxy III. Husk at den kun kan benyttes med mini SIM-kort.

Konklusjon

Telefonene i denne klassen kan være vanskelig å skille i og med at de har 4 kjerner prosessor, som regel ypperlige skjermer og alle har tilgang til de samme app-ene på Google Play. Galaxy s3 er så tett opp til det som er mulig å få til med dagens operativsystem og teknologi at den fortjener topp score. Så det var mulig for Samsung å hoppe etter Wirkola – og vinne!

Pluss 🙂

  • Meget rask
  • Flott skjerm
  • Har mulighet for mikro SD-kort

Minus 🙁

  • Litt for mye bruk av plast
  • Dårlige medfølgende høretelefoner
  • Bruksanvisningen er håpløs

Vurdering: [Rating:6/6]

OBS! Dette er en kortversjon av testen. Den lange versjonen vil du finne i Mobile Business Magazine (papirutgaven) som kommer 4. juni.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com