TEST: Står Sony Xperia P for Professional?

Sony Xperia P er ikke Sony sin første telefon etter bruddet med Ericsson, men definitivt den første skikkelige businesstelefonen. Vi har testet den.

Hvorfor mener vi det er den første businesstelefonen fra Sony? Ganske enkelt, de har redusert skjermstørrelsen ned til fire tommer. Dette gjør at telefonen ligger veldig mye bedre i hånden enn storebror og dermed fungerer bedre som en telefon du ringer med.

Byggkvaliteten er også bedre. Sony har droppet det billige avtagbare bakdekselet, og bygget telefonen i aluminium. Borte er de kronglete gummi-lukene foran MicroUSB og HDMI inngangene, samt at skjermen skal være bedre i sollys enn sin storebror.

Skjermen har også fått en forbedring, den kommer med en teknologi de kaller «White Magic» som skal gi sterkere lys men samtidig mindre batteriforbruk. Dette gjør skjermen veldig god utendørs, samtidig som du får mer batteritid ut av det 1350mAh batteriet.

Gammel Android versjon
Maskinvare-messig er dette den nye kongen i «mid-range» siktet av businesstelefoner. Da Sony Ericsson lovet ifjor at de skulle ligge i front på Android. Det løftet forsvant tydeligvis ut døra med Ericsson for nå er Sony snart de eneste av de nyeste telefonene som fortsatt ikke leveres med Android 4.0.

Sony har gitt ut en lovnad om Android 4.0 oppdatering mot slutten av juni. Vi tror det når vi får se det.

Konklusjon
Dette er med unntak av litt gammel Android versjon det beste du får av litt rimeligere businesstelefoner idag, men det koster også. Underkant av 3500 kroner er litt i drøyeste laget når vi ser på konkurrentene.

Pluss 🙂

  • Pent design
  • God byggkvalitet
  • Veldig bra skjerm

Minus 🙁

  • Berørings-knappene er fortsatt kronglete
  • Gammel versjon av Android
  • Ingen mulighet for minnekort

Vurdering: [Rating:4/6]

Legg igjen en kommentar