DAGENS APP: Få ditt eget overvåkningspoliti

Nyttige Clueful avslører det app-utviklerne ikke forteller deg. Clueful er ditt eget ovevåkningspoliti på mobiltelefonen.

Tidligere i år gikk det rapporter om at app-en Path snoket rundt i kontaktene på iPhonen din uten tillatelse. Etter det ble det rapportert fra flere sider at det sannsyneligvis var mange flere apper der ute som gjorde akkurat det samme, uten at du visste om det.

Hvis du vil finne ut om akkurat dine app-er stikker nesa si der de ikke skal trenger du Clueful.

Overvåker appene dine
Den beste måten å beskrive Clueful på er som en vakthund for appene du allerede har, eller vurderer å installere på telefonen din. Det er en database over applikasjoner tilgjengelig på App Store, og hva de gjør bak din rygg.

Clueful vil ikke aktivt overvåke hva appene dine gjør til enhver tid, men derimot informere deg som bruker om hva utviklerne nødvendigvis ikke forteller deg følger med appen du laster ned.

Undersøk hvilken privat informasjon som brukes
Clueful kan fortelle deg hvilken privat informasjon benytter seg av. Dette inkluderer lokasjon, adressebok, analysering, batteritømming osv.

Du vil også få vite hvilke apper som vil dytte reklame opp i fjeset ditt, samt de som bruker din iPhones unike ID. Samtidig ser du om du kan koble deg opp mot Facebook og Twitter. Clueful har ikke bare lagt vekt på ondene i appene dine. Den sier også noe om ting du vil sette pris på, som datakryptering og anonymitet.

Oversiktlig og rent
Å bruke Clueful er både intuitivt og pent å se på. Første gang du starter appen vil den gi deg en liten bruksanvisning på skjermen som forteller om hva den gjør, og hvordan du får mest ut av den. Etter det blir appene du har liggende på telefonen vist fram i en liste der det kort står hva og hvor mange ulike typer informasjon de bruker.

Du kan klikke deg inn på hver enkelt av dem for å få vite mer spesifikt hva de bruker, og du kan i tillegg dra en finger mot venstre for å få opp ‘kort’ som utdyper litt nærmere hva det vil si at utviklerne, for eksempel, bruker din unike iPhone ID. Som tidligere nevnt kan du også søke opp applikasjoner som du vurderer å kjøpe og installere på telefon for å kunne få all denne informasjonen før du faktisk bruker penger på noe.

Hvis du ikke liker at andre skal få lov til å ta en titt i adresseboka di, eller vite hvor du befinner deg til enhver tid er Clueful ganske hjelpsom, og god for å luke ut slike applikasjoner.

Clueful kan du laste ned fra iOS sin App Store for 28 kroner. I motsetning til PST (Politiets Sikkerhetstjeneste) er dette billig «overvåkning»  😉

Her kan du laste ned

Clueful for iPhone

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com