TEST: Når batteriet ikke strekker til

Smarte telefoner sluker strøm, sånn er det bare. Her kommer nødladerene inn, og dem begynner det å bli endel av. Vi har sett på tre i lommestørrelse.

Fellesnevneren ved alle disse nødladerene vi har testet er at de har en standard USB port der strømmen går ut, så uansett hva slags telefon du har, kan du koble til datakabelen og lade opp telefonen din.

Vi har testet alle laderene med samme mobiltelefon, en Nokia Lumia 800 med et innebygget batteri på 1450mAh.

Duracell USB nødlader

Duracell er den billigste av de tre vi har sett på, den er også den svakeste, med kun 1500mAh batteri. Den har en egen bryter for å slå av og på strømmen, og bruker MiniUSB port til opplading. Med i pakken følger en liten Mini-til-MicroUSB adapter som vi må bruke.

Når vår testtelefon varsler om kritisk lavt batterinivå plugger vi inn en fulladet Duracell batterilader. En time senere er Duracell-en tom for strøm, og testtelefonen er ladet til ca. 60%. Ikke voldsomt imponerende.

Duracell koster kr. 199,- fra Clas Ohlson.

Enirgo USB nødlader

Enirgo har 2000mAh på lager i en imponerende liten hvit innpakning. Denne bruker også MiniUSB til opplading og i esken følger det med en haug med adaptere til alle typer telefoner og nettbrett.

Når vår testtelefon varsler om kritisk lavt batterinivå plugger vi inn en fulladet Enirgo batterilader. Halvannen time senere er Enirgo tom for strøm, og testtelefonen er ladet til 100%.

Enirgo sin lader koster kr. 299,- fra egen webside med gratis frakt.

Nokia USB nødlader

Fra Nokia har vi fått en lekker rosa avlang nødlader. Denne er også på 2000mAh, men bruker som eneste i testen MicroUSB til opplading og det følger kun med en MicroUSB kabel.

Når vår testtelefon varsler om kritisk lavt batterinivå plugger vi inn en fulladet Nokia batterilader. Halvannen time senere er Nokia-en tom for strøm, og testtelefonen er ladet til 100%.

Nokia sin nødlader koster kr. 299,- hos Nokia-forhandlere.

Konklusjon

Vi er ikke imponert over Duracell i forhold til de to andre, så den får en klar tredjeplass i vår uformelle test.

Med tanke på at nesten alle andre mobiltelefoner enn iPhone idag bruker MicroUSB til lading er vi litt skuffet over at kun Nokia har klart å bruke denne standarden.

Enirgo har den mest praktiske formen, den sklir lett ned i bukselommen samt at den har mye tydeligere status-ikoner enn det Nokia har.

Er du iPhone bruker frister nok Enirgo mest da du uansett må ha med deg egen iPhone kabel, for alle andre er Nokia mest praktisk lednings-messig, men formen er ikke like lommevennlig som Enirgo.

I kampen om førsteplassen er det derfor for oss dødt løp mellom Nokia og Enirgo. Uansett hvem du velger får du samme funksjonalitet og kraft, bare i litt forskjellig innpakning.

6 kommentarer om “TEST: Når batteriet ikke strekker til

  1. … men Duracell sin er jo 100 kr (eller 1/3) billigere enn de to andre, men har bare 1/4 mindre kapasitet.

    Er det noe annet enn kapasitet som er problemet?

  2. Siden du spør, ja det var en forskjell til. Enirgo og Nokia har fire lys som indikerer hvor mye batterikraft som er igjen på batteriet. Dette har ikke Duracel.

  3. Hvor får man bestilt Enirgo nødlader? Jeg har fått reklame for leverandøren på Kypros med opp til 3 uker lev.tid. Kunne tenke meg å kjøpe den i Norge, for den trengs raskt.

    Mvh Eric S.

  4. Jeg har både duracell nødladeren å enirgo nødladeren, men synes nødladeren fra enirgo er best siden den lader min samsung galaxy s2 helt opp. Mens duracell nødladeren lader bare til batteriet på s2 er halvt oppladet. Derfor anbefaler jeg enirgo sin løsning.

Legg igjen en kommentar