TEST: Nokia sin billigste Windows Phone

Dette er den billigste Windows Phone telefonen fra Nokia. For knappe 1900,- kroner får du en fullblods businesstelefon. Kan det bli bra?

Nokia promoterer dette som en telefon for studenter, en inngangsbillett til smart-telefon universet.

Vi tror Nokia bommer stygt på denne markedsføringen. Ungdom ønsker en mobiltelefon som kan spille spill og gjøre andre tyngre multimediaoppgaver.

Grunnet begrensninger i internminne og prosessorkraft klarer ikke Nokia Lumia 610 å kjøre de mest populære Xbox Live spillene og du får en trist beskjed om at telefonen din ikke strekker til om du prøver å installere dem.

En teknologi-interessert student kommer til å bli dypt skuffet hvis de kjøper denne telefonen. Derimot mener vi dette er en fantastisk bra businesstelefon for den prisbevisste.

Manglene i maskinvare spiller nemlig ingen rolle for den flotte Outlook og Office funksjonaliteten man finner i Windows Phone plattformen. Her får du også noe Lumia 800 brukere savner dypt, nemlig internett deling.

Med svakere prosessor og minne kommer automatisk også bedre batteritid, noe som er kritisk for en businessbruker på farten.

Telefonen ser betydelig mer ekslusiv ut enn storebroren Lumia 710. Her får du typisk Nokia-kvalitet i form av en robust telefon med metallramme rundt, godt grep i form av en gummiert bakside og en skarp og fin 3,7 tommers LCD skjerm.

Talekvalitet er som vanlig; Nokia har alltid vært og er fortsatt best i klassen på det å faktisk være en telefon å snakke i.

Navigeringsprogramvaren Nokia Kjør følger også med og fungerer helt likt som vi har sett på de dyrere modellene.

Konklusjon
Ved enkelte operasjoner kan vi merke at telefonen er litt tregere enn sine storebrødre, men i hovedsak føler vi overraskende nok at dette er en like god, men penere telefon enn Lumia 710.

Er du derimot ute etter en telefon som kan brukes til spill og multimedia, spar opp litt mer penger og gå for noe med mer kraft under skallet, for da er ikke dette telefonen for deg!

Pluss 🙂
– Flott design
– Ligger godt i hånden
– Bra batteritid

Negativt 🙁
– De beste spillene kan ikke installeres
– Lite lagringsplass
– Ikke billig nok

Vurdering: [Rating:4/6]

Legg igjen en kommentar