TEST: Finlands sitt nye flaggskip

Nokia har tatt sin beste telefon og gitt den voksemedisin. Resultatet er beistet de kaller Lumia 900. Er dette verdens beste Windows Phone?

Da vi testet Nokia Lumia 800 så skrev vi at vi ønsket oss at den skulle vært litt større, som Nokia N8 (fire tommer). Nokia Lumia 900 er enda litt størrre enn det med sine 4,3 tommer.

Ved første øyekast er dette den eneste forskjellen mellom disse to telefonene, men det er også andre forbedringer på Nokia Lumia 900.

To kameraer
Den mest iøyenfallene forbedringen er at den upraktiske luken foran MicroUSB porten er borte. Nokia har også slengt på et ekstra kamer for bruk til videosamtaler, samt at batteritiden er betydelig forbedret.

Skjermen er som sagt blitt mye større, men skjermoppløsningen har forblitt den samme. Skjermen er heller ikke så flytende med designet som på 800. Her er skjermen ikke avrundet i hjørnene, men fingeren din møter en markant kant. Det ser ikke like lekkert ut, men mange vil nok synes at det er mer praktisk.

I selve programvaren er det lite eller ingen endringer. Her får du Windows Phone med Microsoft sine klare restriksjoner for tilpasning, fantastiske Office suite, gode Exchange kobling og Nokia sine gode og gratis GPS navigerings og kartapplikasjoner.

En viktig endring for mange businessbrukere er det dog. Denne telefonen kan brukes til internet-deling.

Konklusjon
Nokia har her tatt sin toppmodell og forbedret den i alle ledd uten å øke prisen markant (veiledende 4500,-). Dette er helt klart Nokia sin beste telefon, og potensielt den beste Windows Phone på markedet.

Pluss 🙂
– Flott design
– Bra talekvalitet
– Bra batteritid

Negativt 🙁
– Ingen mulighet for minnekort
– Kommer ikke i magenta

Vurdering: [Rating:6/6]

2 kommentarer om “TEST: Finlands sitt nye flaggskip

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com