Telenor Norge-sjef inn i DNB-styret

Koblingen mellom Telenor og banken DNB blir sterkere. De samarbeider allerede om mobil betaling. Når går Telenor Norge-sjef Berit Svendsen inn i styret til DNB.

Les også: Slik samarbeider Telenor og DNB om mobil betaling

Representantskapet til banken valgte i går Berit Svendsen som nytt aksjonærvalgt medlem av styret i DNB ASA.

Berit Svendsen har fra 20.september i fjor vært administrerende direktør i Telenor Norge, og dermed toppleder for all Telenors virksomhet i Norge innenfor mobil- og fastnett.

Ledet datterselskap

Før dette var hun fra 23. april 2008 administrerende direktør (CEO) i dekoder- og kortteknologiselskapet Conax, et heleied datterselskap av Telenor Broadcast.

Berit Svendsen har utdannelse som sivilingeniør ved NTH (nå NTNU), Institutt for datateknikk og telematikk, og har gjennomført Master of Technology Management ved NTNU i samarbeid med NHH/Massachusetts Institute of Technology og Sloan School of Management.

Har lang teknisk erfaring

På 1980-tallet arbeidet hun med utvikling av ISDN ved Televerkets forskningsinstitutt påKjeller. I årene 2000-2005 var Berit Svendsen teknologidirektør (CTO) i Telenor og leder for forskningsavdelingen, med plass i konsernledelsen. I årene 2005-07 var Svendsen leder for fastnettdivisjonen Telenor Nordic Fixed.

Deretter var hun, fra 1.desember 2007, konserndirektør for mobil- og fastnettoperasjonene i Telenor Norway, den største enkeltoperasjonen i Telenor-konsernet.

Har hatt flere styreverv

Berit Svendsen ble valgt til ny leder i Dataforeningen, på landsmøtet i april 2008.

Hun har også hatt flere styreverv, blant annet som styreleder ved Simula.

Legg igjen en kommentar