DAGENS APP: Driv slektsforskning med mobilen

Er du mer enn middels hekta på slektsforskning? Riksarkivet har nå lansert en app for alle nyere smartelefoner og nettbrett.

Applikasjonen er designet og utviklet av konsulentselskapet Mesan, for Riksarkivet.

App-en er tilgjengelig for nedlasting gjennom de tradisjonelle markedsplassene, som AppStore, Google Play og Windows marketplace (Se nederst i saken).

Enkelt å søke

Løsningen gjør det mulig for alle som har en smarttelefon eller nettbrett å søke etter sine slektninger på en enkel og brukervennlig måte.

I applikasjonen kan man gjøre personsøk etter personer som er født før 1930.

 Populær tjeneste

– Nettstedet Digitalarkivet.no har med et snitt på 8-10 000 unike brukere hver dag, samt 7 – 800 000 sidevisninger pr dag, vist seg å bli en veldig populær tjeneste. Vi ønsker derfor å gjøre denne informasjonen tilgjengelig for allmennheten via nye kanaler, sier Ole Gausdal, avdelingsdirektør i Riksarkivet.

Snart 10 millioner personforekomster

Digitalarkivets databaser inneholder over 5 millioner personforekomster, og det vil i løpet av juni legges til ytterligere 5 millioner.

Alle tilgjengelige personer kan nå søkes opp via tilpassede brukergrensesnitt for mobiltelefoner og nettbrett.

Ny teknologi og gamle data

Ved å kombinere ny teknologi og historiske data har vi klart å løfte en populær tjeneste ut på nye mobile plattformer, og håper med det å nå nye og eksisterende bruker på det mediet de bruker der og da.

-Vi er også svært fornøyd med at applikasjonen støttes av de tre største operativsystemene for mobile enheter, alle nyere smarttelefoner og nettbrett på Android og iOS eller Windows Phone 7 kan benytte løsningen på m.digitalarkivet.arkivverket.no/, sier Ole Gausdal

Få mer detaljert infrmasjon

Selve applikasjonen fungerer slik at man kan søke etter personer ved hjelp av et enkelt eller avansert søk.

Personforekomstene som ga treff vises og man kan fra denne listen trykke seg videre inn for å se detaljert informasjon om den personen.

 Studenter var med i utviklingen

– Applikasjonen har Mesan utviklet sammen med tre dyktige studenter fra Norges Informasjonstekniske Høgskole. Vi har skapt en moderne og brukervennlig applikasjon gjennom HTML5. Fordelen ved å bruke HTML5 og annen moderne webteknologi er at man kan lage én felles løsning for Android, iOS og Windows phone. Sier konsulentsjef Christoffer Daae-Qvale i Mesan.

Her kan du laste ned

Apple AppStore

Google Play

Windows Marketplace

Legg igjen en kommentar