TEST: En lekker liten smarttelefon fra BlackBerry

Finner BlackBerry fram i smarttelefonverdenen med sin Torch? Telefonen er en lekker liten sak, med god design. Men et bra utseende er ikke alt som skal til.

Ettersom jeg er Mobile Cowboy så var det med interesse jeg ville teste en BlackBerry-telefon fra cowboyenes hjemmekontinent.

BlackBerry Torch 9860 er kanadiske Research in Motion (RIM) første helhjerta smarttelefon med berøringsskjerm.

Med en 480 piksler 3,7 tommer skjerm, det nye Blackberry OS7 operativsystemet og enkjerne prosessor på 1,2 GHz, kommer vel dette haltende etter de etablerte fabrikantene som baserer seg på IOS, Android og Windows 7.

Med 135 gram og fysiske mål 120 x 62 x 11,5 millimeter ligger den godt i hånden.

BlackBerry er mest kjent for å være businesstelefoner med høy sikkerhet og et godt utvalg av programmer og app-er for å tilfredsstille de strengeste kravene.

Tourch 9860 er utstyrt med alle kommunikasjonsmuligheter som forventes av en moderne mobiltelefon (Savnet vel NFC og Wi-Fi direct).

Kameraet er på 5 MP med 720p video, autofokus, blits osv.

Musikksystemet har god lyd og standard brukervennlighet. Blackberry tar så å si alle audio-og videoformater uten problemer. Telefonen kan utstyres med mikro SD-kort på inntil 32 GB.

Bruken av operativsystemet tar en stund å venne seg til og en video (engelsk) på BlackBerry hjemmesidene var til god hjelp for å komme inn i logikken. Brukanvisningen er som alltid nærmest verdiløs.

Konklusjon

Telefonen er litt gammeldags i forhold til dagens telefoner, men for innbarka BlackBerry-brukere er den en liten revolusjon. Prisen fra cirka 3000 kroner  gjør det urettferdig å sammenligne den med de nye «store» telefonene fra for eksempel Samsung eller HTC.

Problemet for BlackBerry er den stadig voksende trenden med «Bring Your Own Device». Dette vil gjøre at de må sikte seg inn på konkurranse med de etablerte smarttelefonfabrikantene også i high end bedriftsmarkedet.

Dette er en telefon som på grunn av funksjonalitet og et ikke helt optimalt menysystem får tre av seks mulige poeng.

Pluss 🙂

  • God design
  • Meldingshåndtering
  • BlackBerry-applikasjonene

Minus 🙁

  • Gammeldags/traust
  • Haltende menysystem
  • Kun et kamera

Vurdering: [Rating:3/6]

En kommentar om “TEST: En lekker liten smarttelefon fra BlackBerry

Legg igjen en kommentar