Har skapt en ny type innholdstjeneste

Nyskapende på internett og mobilen: interaktiv video – det norske foretaket Making View har brakt filmer på internett til neste nivå.

Seerne kan influere filmen ved å rotere og zoome inn på panoramabildet uten avbrudd, på grunn av tjenesten til Akamai HD Network.

Akamai Technologies AB – en nettskyplattform som hjelper bedrifter til å tilby sikre, høytytende brukeropplevelser på enhver enhet og hvor som helst – hjelper Making View (basert i Norge), som bruker Akamai HD Network til å levere bransjens første interaktive Flash-video.

 Du er regissør

For første gang kan seerne selv være regissører når de ser en film på Internett – de kan rotere visningen sidelengs eller vertikalt og zoome inn og ut mens filmen streames.

Making View lanserte sin ViewCam 360°-actionvideo med Jokke Sommers fantastiske ferd i vingedrakt fra Flo i Stryn. Akamai HD Network leverer en opplevelse av høy kvalitet i stor skala på tvers av bransjens mest populære enheter, plattformer og kjøretider, og gjør større kringkastere og filmdistributører i stand til å øke publikums engasjement og oppnå økte inntekter gjennom videoavspilling og interaktivitet av høyere kvalitet.

 Helt ny type tjeneste

– Vi har skapt en helt ny type tjeneste: interaktiv video på Internett. Making View spesialiserte seg allerede på panoramafotografering i luften, og da vi lagde en film med en fallskjermhopper som hoppet fra en klippe og fløy langs en fjord, ble den kjøpt opp av Norges offisielle turistnettsted, ‘Visit Norway’. Hopperen er også sponset av Red Bull, og Red Bull Media House samarbeider med Making View om denne teknologien, sier Are S.Vindfallet, administrerende direktør i Making View.

Les også: Dette er verdens beste hjemmeside

 Frittstående system

– Vi har utviklet det 360-graders videosystemet i våre egne lokaler. Det er et frittstående system som kun veier 600 gram og er spesifikt designet for actionscener. Systemet kan festes på en hjelm, en bil, en fjellklatrer, et lite fjernstyrt helikopter eller hva du enn måtte ønske, for å vise frem den flotte utsikten, sier Vindfallet.

Like bra opplevelse overalt

– Dette ville overhodet ikke ha fungert hvis det ikke hadde vært for Akamai. Du må ha en plattform som Akamais for å gjøre opplevelsen like god i Sydney som i Stockholm. Så enkelt er det. Få andre foretak har behandlingskraften til å streame så mye data til hele verden uten at det går ut over kvaliteten, sier Are S. Vindfallet.

 Kjører med Flash

Making Views film vises i et Flash-vindu ved hjelp av et visningsprogram som foretaket har skreddersydd for dette.

Både videoen og visningsprogrammet befinner seg på Akamais servere, og begge deler lastes ned like før visningen starter.

Valget av visningsvinkler, zoom osv. gis lokalt på klienten.

Filmens seertall er enorme, og etter bare fire uker på internett hadde den fått utrolige 1,1 millioner unike treff.

 

Legg igjen en kommentar