Apple iPhone 4S selger mest hos NetCom

iPhone 4 med 8GB minne gir Apple dobbeltseier på NetComs salgsoversikt for mai. og Nokia Asha er årets overraskelse, hevder mobiloperatøren.

– Salget for mai viser at iPhone er en hard nøtt å knekke. Samtidig har etterspørselen etter Samsung Galaxy S III vært såpass høy, at dersom vi hadde blitt tildelt nok telefoner hadde S III vært inne blant topp tre i mai, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom.

Renaas er spent på sommersalget av Galaxy S III.

– Den vil selge godt, det er sikkert. Hvor godt, ja det gjenstår å se, sier Renaas.

Nokia Asha årets overraskelse
– Det er overraskende at Nokia Asha har blitt så populær. Den representerer en retrotrend, og er nok den største overraskelsen på salgslisten hittil i år. Den er rimelig, solid og funksjonell for mange, sier Renaas.

IOS bykser fra konkurrentene
Med både iPhone 4 og 4S på topp har Apples operativsystem IOS tatt et realt byks fra Googles operativsystem Android og Microsofts operativsystem Windows Phone.

IOS er nå det klart mest populære operativsystemet med en salgsandel på 52 prosent (45% i april).

Android holder god stand med en salgsandel på 47 prosent i mai (49% i april), mens WP7 har rast fra 7 prosent prosent (6% i april) av salget i mars til 3 prosent av salget i mai.

De mest solgte smarttelefonene i mai
1. (1) Apple iPhone 4S
2. (3) Apple iPhone
3. (2) Samsung Galaxy S II
4. (4) HTC One X
5. (5) Nokia Lumia 800
6. (-) HTC One S
7. (-) SonyEricsson Xperia Arc S
8. (8) HTC Explorer
9. (10) SonyEricsson Xperia Active
10. (-) Nokia Asha

* Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på smarttelefonsalget i NetCom Shops (59 butikker), på netcom.no, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger NetCom. Forrige måneds plassering i parentes.

Legg igjen en kommentar