Nordmenn deler sexbilder via mobiltelefonen

Mer enn 660 000 nordmenn har sendt eller mottatt sexbilder via mobiltelefonen. Nær 4 av 10 unge deler sexinnhold via mobilen. Dette viser en undersøkelse.

Bak undersøkelsen står mobilselskapet Chess, som har latt Infact finne ut at mer enn dobbelt så mange nordlendinger sender eller mottar sexbilder sammenlignet med mobilbrukere på Sørlandet.

– Vi finner ingen grunn til å moralisere. Jeg regner med at utvekslingen av slike bilder er mer et uttrykk for deling av opplevelser enn sjikanøse henvendelser, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess.

Ungdommen er mest aktiv …

De unge dominerer – ikke uventet – det seksualiserte innholdet.

Nær 36 prosent i aldersgruppen 18-24 har sendt eller mottatt seksuelle bilder via mobiltelefonen.

Og også blant mobilbrukere inntil 40 år er det mye seksualisert innhold, viser undersøkelsen.

Vil identifisere brukeradferd

– Formålet med trendundersøkelsen er å identifisere brukeradferden til norske mobilbrukere generelt. Vi merker at det ofte er store forskjeller i alder, kjønn og hvor i landet folk bor. Seksualisert innhold preges i størst grad hos de yngste, men samtidig har denne adferden forplantet seg til også eldre generasjoner. Til og med folk over 60 år utveksler seksuelle bilder, men i langt mindre skala. Undersøkelsen demonstrerer at dette er en trend som vil øke i omfang. Terskelen for å utveksle intim informasjon synker fra år til år,  sier Alvær.

At nordlendingene scorer høyest i undersøkelsen, overrasker ikke markedsdirektøren.

Bedehuskultur
– Vi har gjennomført trendundersøkelser i mange år, og nordlendinger og sørlendinger er veldig forskjellige når vi ser på mobil adferd. Sørlendingene er langt mer forsiktige enn folk bosatt nord i landet. Om det er bedehuskulturen som gjør sørlendingene mer forsiktige, er vanskelig å svare på, sier Alvær.

Overrasket over vestlendingene

Han er imidlertid overrasket over at vestlendinger havner like bak nordleningene i undersøkelsen.

– Basert på erfaring ville jeg trodd at folk bosatt i Oslo hadde en mer utagerende adferd hva gjelder seksualisert innhold. I likhet med de unge er Oslo ofte en veiviser i trender, sier han.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com