Han er mannen som blir sjef for Telenor Serbia

Ove Fredheim er utnevnt til administrerende direktør for Telenor Serbia. Han starter i sin nye jobb 1. september. Han kommer nå fra en lederjobb ved Telenors hovedkontor.

Han etterfølger Kjell-Morten Johnsen som tidligere i år tiltrådte som leder for Telenors Europeiske virksomheter og som medlem av Telenors konsernledelse.

Har god kjennskap til området

– Over Fredheim har lang erfaring fra arbeid i sentral og Øst-Europa; både fra Ungarn, Ukraina og Montenegro. Jeg er overbevist om at Ove med sin gode kjennskap til regionen og med sin brede erfaring fra telekombransjen, vil kunne styrke og videreutvikle Telenors posisjon i Serbia, sier Kjell-Morten Johnsen, konserndirektør og ansvarlig for Telenors Europeiske virksomheter.

Har jobbet 20 år i Telenor

Ove Fredheim kommer nå fra en lederjobb ved Telenors hovedkontor der han de siste tre årene har ledet markedsenheten innenfor Group Industrial Development.

Før det var Fredheim leder for Telenor Ungarn i perioden 2003 til 2009, og han har til sammen jobbet 20 år i Telenor.

Økonomiske utfordringer

– Jeg gleder meg til å overta ledelsen av Telenor Serbia og vil forhåpentligvis bidra til ytterligere utvikling. Telenor Serbia er et offensivt selskap som er i stand til å skape unike tilbud i markedet og levere gode resultater, tross økonomiske utfordringer i landet. Jeg ser frem til å bli en del av teamet og bli bedre kjent med selskapet, medarbeiderne og markedet i Serbia, sier Ove Fredheim.

Fokuserer på Europa

Johnsen, som fortsatte som leder for Telenor Serbia etter at han tiltrådte i sin nye rolle som konserndirektør og leder for Telenors virksomheter i Europa, vil nå kunne konsentrere seg utelukkende om å lede de europeiske virksomhetene.

Fakta

  • Telenor Serbia er landets største mobiloperatør med en markedsandel på 43 prosent og har 3,1 million mobilabonnementer (første kvartal 2012), 1 182 medarbeidere (første kvartal 2012) og en totalomsetning på 2,911 milliarder norske kroner (2011).
  • Ove Fredheim har hatt en rekke lederjobber i Telenor-konsernet; inkludert i Telenor Mobil i Norge der han var Senior Vice President for produkter og marked i perioden 2001 til 2002, og Kyivstar i Ukraina der han var viseadministrerende direktør og markedsdirektør i perioden 1999 til 2001.
  • Han har vært medlem av styret i Telenor Montenegro i perioden 2005 til 2008, medlem av driftsstyret i DIGI i Malysia og er for tiden styremedlem i Telenor Norge.
  • Fredheim har en master fra Handelshøyskolen i Bergen.

Legg igjen en kommentar