Selger mobil overfallsalarm over disk

bSafe har inngått avtale med Narvesen og 7-Eleven. Dermed kan jenter – og gutter – kjøpe mobil overfallsalarm på vei hjem fra byen. Målet er å få ned antall voldtekter.

Nordmenn går stadig mer ut på byen, men voldtektsbølgen har gjort at jenter føler seg utrygge når de går alene.

Pizza og pølse har du lenge kunnet kjøpe med deg på vei hjem fra byen, men nå kan du også kjøpe overfallsalarmen bSafe over disk i Narvesen og 7-Eleven.

Stadig flere voldtekter

Oslo herjes fortsatt av overfallsvoldtekter, og antallet anmeldte voldtekter i år har allerede oversteget antallet i fjor på samme tidspunkt.

I 2011 økte antall anmeldte voldtekter i hovedstaden med 30 prosent. I løpet av de første 91 dagene i 2012 mottok Oslo politiet 76 voldtektsanmeldelser.

Det er nesten én hver dag, og dette bare i én by. Dette er store tall, spesielt i lys av at man vet at kun om lag halvparten av voldtekter anmeldes.

Vil gjøre jenter tryggere

Nå går Reitan Convenience Norway og Bipper bSafe sammen for å gjøre jenter tryggere og sette fokus på voldtektsproblematikken i Norge:

– Jenter føler seg utrygge når de ferdes alene! Over lengre tid har Norge og spesielt hovedstaden opplevd en voldtektsbølge, og spesielt nå når mediefokuset på voldtektsbølgen er mindre, er det viktig å ta til ordet for et vedvarende engasjement mot voldtekt. bSafe er en trygghetsapp for mobilen som bidrar til at jenter både kan komme seg trygt hjem og gir dem tilgang på en SOS-alarm som både varsler, skremmer og sikrer bevis dersom noe skulle skje. Det gjør det enklere for folk å passe på hverandre og handle raskt dersom noe skjer, sier Silje Vallestad, gründer av bSafe.

Populær app

bSafe har allerede blitt lastet ned nesten 100.000 ganger, og ble nylig presentert på BBC sitt teknologi program Click.

bSafe Premium som inkluderer både nye funksjoner og en mer omfattende alarm skal nå selges i alle Narvesen og 7-Eleven i hele landet og dette vil gi enklere tilgang på trygghetstjenesten når man er på vei hjem eller som gave til noen man bryr seg om.

Nattmat og trygghetsalarm

– For oss i Reitan er det riktig og viktig å tilby bSafe trygghetsapp til våre kunder. Hver dag stikker flere tusen innom våre Narvesen og 7-Eleven kiosker for å få seg nattmat, mange alene og beruset. Med bSafe på mobilen kommer de seg tryggere hjem, sier Solfrid Flateby, kommunikasjonsdirektør i Reitangruppen.

Også for menn 

– bSafe ble utviklet fordi jeg og andre jenter føler oss utrygge når vi går alene. Snart 100.000 har installert bSafe på mobilen, og antallet vokser hver dag. Dette er en tjeneste folk trenger: Når de går alene hjem fra byen, når de trener alene, eller når de trenger å komme seg ut av en uønsket situasjon, sier Vallestad.

– Og bSafe er ikke bare for damer. Vi får nesten daglig tilbakemelding om menn i alle aldre som bruker tjenesten. bSafe er også en fantastisk trygghetsløsning for de som er bekymret for helsen, for eksempel når de ferdes alene i fjellet, sier Vallestad.

Fakta

  • bSafe er verdens mest avanserte personlige trygghetsløsning for mobil.
  • Funksjonen Follow Me gir brukeren mulighet til å invitere venner til å følge seg hjem med live GPS sporing. På denne måten trenger en aldri lenger å gå alene hjem, og tryggheten økes.
  • Med I’m Here kan bruker ved et tasteklikk sjekke inn og gi utvalgte personer beskjed om hvor en er og at alt er bra, og Fake Call kan aktiveres for å programmere telefonen til å ringe når en selv ønsker slik at man får en unnskyldning til å komme seg ut av en kjip situasjon eller signalisere at en ikke er alene.
  • Dersom noe skulle skje har bSafe brukere tilgang på verdens mest omfattendeSOS-alarm som utløses ved et tastetrykk. Ved aktivering av alarmen utløses en sirene for å skremme og tiltrekke oppmerksomhet, valgte venner varsles om at du trenger hjelp og nøyaktig hvor du er, og bevis sikres gjennom videoopptak, tidsangivelse og nøyaktig kartposisjon for hele perioden alarmen er aktiv.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com