Helt fremmed for at det var korrupsjon

Tidligere styreformann i Telenor, Thorleif Enger, avviser blank at han har vært innblandet i grov korrupsjon for sin rolle som Yara-sjef.

Les også: I mai ble Enger pågrepet av Økokrim og siktet for grov korrupsjon

Thorleif Enger var styreformann i Telenor fra 2003 til 2007. Han var konsernsjef i Yara International asa fram til september 2008.

Siktelsen mot Enger er i forbindelse med politiets etterforskning av Yaras Libya-virksomhet.

Økokrim sier at de mistenker at det ble utbetalt bestikkelser til mellommenn i forbindelse med etableringen av det libyske gjødselselskapet Lifeco, hvor Yara eier 50 prosent.

Avviser påstandene fra Økokrim

Thorleif Enger sier nå at han opplever at påstandene om at Yara skal ha drevet med korrupsjonslignede virksomhet som helt fremmed.

I dag la Yara frem resultatet av en granskning gjennomført av advokatfirmaet Wiersholm. I følge Jørgen Ole Haslestad som er konsernsjef i Yara International skal selskapet ha gjennomført «uakseptable utbetalinger» i India, Libya og Sveits.

Positiv
– Det er positivt at dagens konsernledelse har tatt slike påstander på alvor, men for meg er disse helt fremmede. Siden dette også er blitt en politisak, er det vanskelig for meg å gi mine kommentarer til granskningsrapportens detaljer. Og dette er en rapport jeg heller ikke har lest, sier Thorleif Enger.

Ni år
I 1999 ble Thorleif Enger leder for landsbruksvirksomheten i Norsk Hydro. I 2004 i forbindelse med fisjonen ble Enger konsernsjef i det nye selskapet Yara.

Han fratrådte stillingen i 2008 i forbindelse med pensjon.

Legg igjen en kommentar