Eks-statsråd går fra Big Blue og blir lobbyist

Tidligere moderniseringsminister Morten Andreas Meyer hopper av fra IBM blir ny partner i informasjonsbyrået First House.

Meyer har hatt ledende stillinger i IBM siden 2006. Han begynner i First House 1. oktober 2012, der han skal jobbe med politikk og sammfunnsliv.

Morten Andreas Meyer har 33 års variert ledererfaring fra politikk og næringsliv. Meyer var statssekretær for Erna Solberg i perioden 2001-2003.

Han har betydelig politisk erfaring og var moderniseringsminister fra 2004 til 2005.

Konsulentsjef

Etter dette ble han sjef for konsulentvirksomheten i IBM Norge, og var i realiteten nestsjef i IBM-skuta på Rosenholm i Oslo.

Meyer la fram «eNorge – det digitale spranget» 27. juni 2005, som krever at nye offentlige IT-systemer skal bruke åpne standarder innen 2009, samt at offentlige IT-tjenester skal kunne brukes av alle.

Går en alternativ vei

– Jeg har hatt interessante og lærerike år i IBM, men følte at tiden nå var inne til å vurdere en alternativ vei. Jeg har fulgt utviklingen av First House med interesse, og jeg er imponert over den posisjonen som er bygget opp på kort tid. Jeg ser frem til å arbeide i det viktige spenningsfeltet mellom politikk og næringsliv i et sterkt og bredt sammensatt kollegium, sier Morten Andreas Meyer.

HamKam-patriot … og Høyre-mann

Meyer har hatt en rekke styreverv og har blant annet vært styreleder i HamKam Fotball under snuoperasjonen i 2009-2010. Han var medlem av Høyres sentralstyre i perioden 2004- 2008.

Han satt i kommunestyret for Høyre i Hamar i to perioder og var varaordfører i perioden 1999-2001.

Foto: Høyre

Legg igjen en kommentar