TEST: Logg sommer-treningsøkten med TomTom

TomTom har laget en GPS-klokke som passer til Nike Pluss konseptet. Vi har tatt med oss klokka ut på noen løpeturer og her er våre erfaringer.

Vi tenkte først å lage en tradisjonell Mobizmag-test av klokka, men siden vi hverken klarer å relatere den til business-bruk eller har spesielt stor erfaring med GPS-klokker så kommer det heller her en helt subjektiv erfaring av klokka.

Førsteinntrykket når vi pakket ut klokka var at det er en veldig stilig klokke med et spesielt design. Grensesnittet er veldig minimalt i forhold til f.eks. Polar. Her ser du kun hva klokka er.

Det er tre knapper på klokka, og vi strevde litt med å finne logikken i meny-styringen på klokka. For å stille tiden må du for eksempel synkronisere med en PC eller Mac.

Vi fikk forøvrig ikke klokka til å synkronisere med Windows 7 (64bit), men med Mac gikk fint.

Med klokka fulgte det en Nike+ dings til å legge i skoen som en skritt-teller. Man kan også kjøpe pulsbelte som ekstrautstyr, men det har ikke vi blitt utstyrt med.

Når du er ute å løper, for denne klokka fungerer kun til løping, ikke sykling, så sporer den med GPS og skrittelleren utendørs, eventuelt bare skrittelleren innendørs.

Her er et kart over en av våre løpeturer:

Undertegnede må her innrømme at jeg ikke løp denne turen selv, men overlot klokka til et yngre familiemedlem. Takk til Ann-Christin for å være forsøkskanin.

Nike Plus portalen forteller deg hvor langt du har løpt, hvor du løp raskest, tregest, hvor du forbrant mest kalorier også videre. Er du stolt over treningen din, kan du også publisere den på Facebook eller Twitter.

Konklusjon
Vi fant klokka noe ulogisk å bruke og vi syntes den satt litt ubehagelig på armen. Det positive er Nike Plus portalen som gir en grafisk pen og artig oversikt over treningen din.

Vi skulle gjerne hatt med pulsbelte for å kunne bruke klokka også til saltreninger, og undertegnede skulle gjerne hatt en «sykkel-modus».

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com