TEST: Slik er Huaweis flaggskip Ascend P1

Huawei tar med Ascend P1 de første skrittene inn i smarttelefoneliten. Men det er fortsatt en stund før de tar igjen toppmodellene til Samsung og HTC. Ascend P1 er en billig og bra businessmobil.

Huawei har kommet med en ny smarttelefon Ascend P1(U9200). Med sin smekre design, en to-kjerners prosessor og Android 4.0.3 tar de sitt første skritt for å være med i toppen. Jeg sier første skritt, for toppen har jo gått over til fire-kjerner prosessorer.

Så til selve telefonen, den er skrudd sammen av to deler som ikke kan skilles. Dette gjør at batteribytte må skje på verksted. En trend jeg misliker. I enkelte tilfeller er det kjekt å ha med seg et ekstra batteri.

Ascend P1 har, i motsetning til mange, mulighet for mikro SD-kort. Mikro SD-kort og SIM kort legges inn i små åpninger tilgjengelig fra utsiden.

Berøringsskjermen er på 4,3 tommer super AMOLED med en oppløsning på 960×540 og gir et godt inntrykk.

De fysiske målene på mobilen er oppgitt til 129 mm x 64,8 mm x 7,69 mm.

Huawei har lagt til sitt eget skall over Android som gir mulighet for en del kosmetiske variasjoner av visningsmåte og ikoner.

Ascend P1 er utstyrt med et godt sett ferdiginstallerte apper. Alt fra enkle spill til Polaris Office. Tre forskjellige mediespillere rota det nok litt til noen ganger, men det er det enkelt å rydde opp i.

Foruten operativsystemet er vel kamera den funksjonen som teller mest ved kjøp av smarttelefon. Ascend P1 er utstyrt med to kameraer.

Et 8 megapiksel bakovervendt kamera med autofokus og LED-blits og alle de kjente innstillingene panorama, serie osv. Dette kameraet tar også 1080p video. Frontkamera har en oppløsning på 1,3 megapiksler.

Konklusjon

Ascend P1 er absolutt et trivelig bekjentskap. Smarttelefonen har god design, ligger veldig godt i hånden har alle dagens kommunikasjons løsninger (ikke NFS) og alle funksjoner jeg forventer av en business-smarttelefon. Ascend P1 koster litt under 3000 kroner. En prisklasse under fjorårsmodellene fra Samsung og HTC.

Pluss 🙂

  • God design
  • God skjerm
  • Morsomt grensesnitt

Minus 🙁

  • Kommer litt sent
  • Ikke NFC
  • Ikke tilgang til batteriet
Foto: Trond Heggelund

Legg igjen en kommentar