TEST: Mobil til under 1500 kroner, kan det bli bra?

Huawei har etterhvert blitt kjent for svært rimelige Android-telefoner sånn midt på treet. Innimellom kommer det noen lyspunkt, er dette en av dem?

Sist vi testet noe fra Huawei ble vi mektig imponerte over den kompetente telefonen Huawei Honor.

Denne gangen har Huawei sluppet to telefoner under navnet «Ascend». Toppmodellen P1 og denne rimeligere G300.

Ascend G300 har en prislapp på imponerende veiledende kr. 1495,-, altså 500 kroner billigere enn Huawei Honor. For å få til dette har de redusert prosessorhastigheten og krympet inn på tilgjengelig minne. Du får her lusne 2,5GB til disposisjon. Heldigvis har de utstyrt telefonen med MicroSD minnekortleser, men minnekort må du eventuelt kjøpe selv.

Godt grep
Skjermen er den samme og overraskende nok har telefonen fått et design i plast og gummi som føles mer ekslusivt en Huawei Honor. Gummigrepene gjør at telefonen ligger trygt og godt i hånden.

Som på Honor har Huawei utstyrt Ascend G300 med ett lekent og litt «asiatisk» preg på grensesnittet og det fungerer fortsatt godt selv om vi må nøye oss med Android 2.3.7.

Huawei har også tilpasset låseskjermen slik at du kommer direkte til funksjonene kamera, telefon og sms.

Konklusjon
Skal du ha en rimelig business-telefon vil du nok her bli relativt skuffet. Telefonen er helt grei, men i økonomi-segmentet er det idag mye bra å velge imellom. Vi vil sterkt anbefale deg å legge på fem hundre kroner og heller gå for Huawei Honor eller være litt dristig og satse på Nokia Lumia 610.

Pluss 🙂
– Ligger bra i hånda med gummigrep
– Ganske bra batterikapasitet
– Rimelig priset

Minus 🙁
– Utrangert Android versjon
– Lite lagring tilgjengelig
– Svak lyd i hodetelefonutgang

Legg igjen en kommentar