BLOGG: Disse dingsene tar jeg meg med på ferie

Sommerferien starter straks for undertegnede, og da må jeg jo ha med meg endel gadgets på tur. Her er min pakkeliste for sommeren.

Mange sier at de må koble helt av i ferien, legge igjen PC, slå av mailsynk, osv… jeg er ikke sånn. Det gir meg abstinenser og jeg leter etter enhver mulighet til å finne en internet-kafè, gadget-sjappe eller lignende.

Så for husfreden må noe utstyr bli med i sekken, her er hva jeg tar med meg i år.

Mobiltelefon
Nokia Lumia 800. Etter at jeg testet denne i januar har jeg blitt litt forelsket i det innovative grensesnittet til Windows Phone 7.5. At telefonen er såpass liten og nett at den lett sklir ned i enhver kortbukse-lomme er også en fordel.

Lyd
Musikk er en viktig del av livet, så noe lydutstyr må med. Først og fremst Nokia Pure HD hodetelefonene fra Monster.

Så tar jeg også med to små «strand-høytalere» fra Nokia som jeg kjøpte på tilbud for en stund siden. Ikke verdens beste lyd, men overraskende bra i forhold til størrelsen.

Nettbrett
Før tok jeg alltid med Mac-en på ferie. Nå holder det med nettbrettet ASUS Transformer Prime.

Kona må også ha med seg sin elskede iPad (første generasjon med 3G og 64GB).

Internett-tilgang
Siden nettbrettet mitt ikke har 3G, må jeg få internett-tilgang fra en ekstern kilde.

Joda, jeg har endelig fått internett-deling på Lumia-en, men det er praktisk med en egen dings til sånt, så Huawei E5832 må med. Jeg bruker NetCom og vurderer derfor å oppgradere til den nye 4G MiFi ruteren til Huawei, men E5832 får duge en sommer til.

Nødlader
Vet ikke helt om dette behovet skulle dukke opp i år, men alltid greit å ha med seg en nødlader uansett.

Enirgo Power XL har 10.000mAh å by på og den kan lade to enheter samtidig. Det er egentlig ikke så mye mer å si om denne enn det.

Kamera
Kamera er viktig, ferieminnene må jo sikres. I sommer har jeg planer om å kjøpe meg ett hybridkamera, men frem til det er i hus så må den trofaste Canon Eos 40D fortsatt gjøre susen.

Hva tar du med deg av dingser på sommerferie?

3 kommentarer om “BLOGG: Disse dingsene tar jeg meg med på ferie

  1. Det er trist at flere og flere skikkelige nerder tror de kan klare seg uten laptop… 😛

  2. Mens vanlige folk ikke skjønner at man kan klare seg uten laptop, går skikkelige nerder inn for saken og finner måter å klare seg med et nettbrett bare fordi de vil bevise at det lar seg gjøre… 😉

  3. Jeg gjorde noe lignende på min ferietur nå for en liten stund siden. Jeg tok med min asus nettbrett å tastatur plus kamera å mobil som var min gadgetliste. Det var wifi på campingplassen, så noe 3g modem hadde jeg ikke med. Men kunne lage en wifi hotspot med min samsung galaxy s2 om jeg ville det. Gikk kjempegreit å gjøre unna noe mail å diverse med det utstyret.

Legg igjen en kommentar