TEST: Et kanadisk lekebrett for business

Dette syv-tommers nettbrettet fra RIM BlackBerry er ikke nytt, men det har fått en ny versjon av operativsystemet og er endelig tilgjenglig på norsk.

RIM lanserte BlackBerry Playbook i April 2011. Til å begynne med krevde den at du også hadde en BlackBerry telefon da den blant annet ikke hadde egen mail-klient.

I versjon 2.0 av operativsystemet er dette ikke lenger ett problem og du kan bruke nettbrettet til alt uten å ha en BlackBerry telefon ved siden av.

Brettet kommer dog kun med WiFi og bluetooth, ikke 3G og den enkleste måten å koble det på nett er via BlackBerry Bridge (bluetooth) med en BlackBerry telefon.

BlackBerry har noen ganske kjekke finesser med dette nettbrettet. De svarte kantene rundt skjermen er også berøringssensitive og du får frem menyer og navigerer mellom åpne applikasjoner ved å dra fingeren fra kantene og inn på skjermen. Ganske snedig og utrolig intuitivt.

Operativsystemet er også lynende kjapt, mye raskere enn Android og iOS, selv med mange apps kjørende. Skjermoppløsningen er bare 1024×758, men det føles som mer enn nok på den syv tommer store (lille?) skjermen. Grensesnittet på PlayBook er akkurat det, lekent og lett.

Det er også direkte synkronisering av kontakter med LinkedIn, Facebook og Twitter.

Dårlig med apps
Det som ikke er så bra, er apps-utvalget i App World. Det lille som finnes av gratis-applikasjoner er stort sett dårlig kvalitet, og vi savner enkelte essensielle apps som vi kjenner fra Android og iOS verden. Størst er savnet av Amazon Kindle og Spotify.

Formfaktor
PlayBook er som sagt på syv tommer. Det har sine klare fordeler. Batteritiden er ganske imponerende og den er betydelig mer portabel enn sine større konkurrenter.

Byggkvaliteten virker robust, med en gummiert bakside som gjør at den ligger veldig stødig i hånda. Det følger også med en ganske grei neoprene veske til den. Det er utganger til HDMI, MicroUSB og en magnetaktig sak vi regner med er til dockingstasjon eller lignende ekstrautstyr.

Konklusjon
BlackBerry PlayBook koster omtrent det samme som Samsung Galaxy Tab 2 7.0″, men da får du med 3G hos Samsung. Når nå også Google Nexus 7 straks kommer blir det plutselig trangt mellom kvalitetsbrettene i 7-tommers segmentet og vi er noe tvilende til hvordan Playbook vil kunne tåle den konkurransen.

Det er egentlig den beste 7-tommeren vi har testet, men når økosystemet rundt enheten ikke er på høyden med konkurrentene, så faller desverre brettet igjennom.

Pluss 🙂
– Lekkert og raskt grensesnitt
– Veldig bra batterikapasitet
– Solid byggkvalitet

Minus 🙁
– Lite utvalg av kjente applikasjoner
– Lite gratis apps tilgjengelig

En kommentar om “TEST: Et kanadisk lekebrett for business

Legg igjen en kommentar