TEST: Jabra Supreme – en smart venn i øret

Når du først tar Jabra Supreme i bruk, hilses du velkommen av en hyggelig amerikansk kvinnestemme. Hun guider deg inn i muligheter man ikke visste man trengte i en telefonplugg.

Headset – med eller uten tråd – er for mange blitt en nødvendighet. Og hva gjelder nødvendighetsartikler, bør man ikke skrubbe på kvaliteten, men velge det som gir en best mulig opplevelse.

Jeg har brukt – og brukt opp – mange headset. Lyd og levetid varierer ekstremt. Ofte er de headsettene som følger med din dyre smarttelefon av mye dårligere kvalitet Det er rett og slett mye dårlig kvalitet på dette området.

Jabra Supreme er det beste trådløse headsettet jeg har brukt så langt.

Jabra Supreme er det siste i en lang rekke Bluetooth headset fra Jabra. I følge produsenten er det mest sensasjonelle med dette headsettet at det har aktiv støyreduksjon, til tross for at det er et mono headset. Det skal være det første mono headset med denne funksjonaliteten implementert.

Designmessig har Jabra Supreme et mer tradisjonelt design enn de mer fancy produktene vi har sett fra Jabra de siste årene. Det er en relativt stor og ikke svært diskret dings å gå rundt med i øret.

Jabra Supreme strukket ut i full lengde. Mikrofonarmen kan legges inn, og en liten knapp på denne armen trykkes for å få oppmerksomhet fra den hyggelige amerikanske damen på innsiden.

Supreme har en bøyelig mikrofonarm som når den trekkes ut også skrur headsettet på. Pluggen har fire knapper: I front sitter en stor og lett tilgjengelig knapp for å ta av og legge på «røret» om man kan bruke et slikt uttrykk lenger. Bak sitter to volumknapper som omkranser en diskret liten mini-USB-inngang for strøm og kobling til PC. På mikrofonarmen sitter det også en knapp for å aktivere stemmestyring av enheten.

Den bøyde pinnen som brukes til å feste pluggen i øret kan tas ut og settes i omvendt for bruk på begge ørene.

Den lille, men lett tilgjengelige mikrofonarmpluggen brukes når du vil snakke med den amerikanske damen som har slått seg til inni der. Du kan si mye forskjellig til henne og hun forstår mye, gitt at du snakker engelsk. Du kan si «Battery» og få vite hvor lang taletid du har igjen. Du kan «Pair device» for å pare Bluetooth opp mot en annen enhet. Den viktigste kommandoen å lære er imidlertid «Phone Commands» som gir deg tilgang til å lete opp kontakter i telefonen din, for eksempel ved hjelp av damen som har tatt bo i iPhone, Siri.

Lydkvaliteten på Supreme er utmerket, og headsettet kan også brukes til å spille av musikk i øret ditt. Ikke verdens beste opplevelse når du får musikken bare i det ene øret, men absolutt brukbart likevel.

En interessant ekstrafunksjon med Jabra Supreme er at den kommer med en ekstra USB-plugg som gjør at du kan bruke den både på PC-telefoni som Lync og Skype og på mobiltelefonen. Den holder kontakten med begge enhetene, så du slipper å svitsje headsett avhengig av om det er telefonen eller PCen du skal snakke i.

Pluss 🙂
  • Fint med smart øreplugg til smarte telefoner
  • Utmerket lydkvalitet
  • Kan brukes mot flere enheter samtidig
Minus 🙂
  • Relativt kostbar (rundt 1.000 kroner)
  • Litt for stor og klumpete å ha i øret etter min smak
  • Ikke overveldende lang batteritid (oppgitt til ca 6 timer)

 

 

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com