TEST: En mobil som blinker kraftig rosa

Sony Xperia U er Sony sin foreløpig minste modell i den nye Xperia serien. Telefonen har også fått en hyggelig pris og siktes nok derfor mot ungdom.

Denne telefonen dukket opp på vår testbenk medfølgende en utskiftbar bunn i rosa. Da vi i tillegg fant ut at vi kunne skifte ut fargen på lyslista til rosa lys så forvant telefonen fort over i hendene til en mer feminin del av husholdningen enn undertegnede.

Telefonen har en 3,5 tommers skjerm av den ripe-sikre typen og ser ellers ganske identisk ut som sine større søster-modeller.

Telefonen kommer med 4GB innebygget minne og uten mulighet til å utvide med minnekort.

Vår utvalgte feminine forsøkskanin syntes størrelsen var fin, så vi har en mistanke om at Sony her med det utskiftbare rosa dekselet, rosa lyset og et ganske bra kamera, sikter på unge kvinner som målgruppe, og det tror vi de kan lykkes ganske bra med.

Desverre har Sony fortsatt bare Android versjon 2.3 på denne, men Sony sin tilpasning til menysystemet gjør at telefonen føles moderne og er lett å navigere.

Vi er utsikre på om det er Android 2.3 eller Sony sine tilpasninger som gjør det, men telefonen «henger» stadig vekk. For eksempel når man svarer på en samtale tar det litt tid før telefonen reagerer. Vi har også tidvis opplevd problemer med å laste opp bilder på Facebook og lignende uten at vi har funnet noen logisk grunn til det.

Forhåpentligvis kan den annonserte oppgraderingen til Android 4.0 løse dette.

Konklusjon
Her har vi nok en telefon i 2000 kroners segmentet. Det begynner å bli trangt her, men vi føler at dette absolutt er et av de bedre kjøpene man kan gjøre i dette prissegmentet når Android 4.0 oppgraderingen kommer.

Positivt 🙂
– Pent design til rimelig penge
– Dedikert kameraknapp
– Skarp og god skjerm

Negativt 🙁
– Utdatert Android versjon
– Litt treg til enkelte ting
– Lite minne tilgjengelig

Legg igjen en kommentar