Atea gjør det bra med økte programvareinntekter

Atea fortsetter å vinne markedsandeler og rapporterer om en inntektsvekst på 9,9 prosent. Programvareinntektene økte med litt over 18 prosent.

I andre kvartal av 2012 var Ateas driftsinntekter på 5 340 millioner kroner, tilsvarende en økning på 9,9 prosent i konstant valuta sammenlignet med andre kvartal i 2011.

Programvareinntektene økte med hele 18,1 prosent i konstant valuta fra andre kvartal 2011, tjenesteinntektene økte med 9,6 prosent, og hardwareinntektene økte med 6,5 prosent.

 Merker økt prispress

Den finansielle uroen i Europa har fortsatt å påvirke det nordiske infrastrukturmarkedet i i andre kvartal.

De forverrede markedsforholdene har ført til økt prispress, særlig i hardware-segmentet.

– Vi har vært aggressive i Q2 og fortsatte å vinne markedsandeler under vanskelige markedsforhold. Denne tilnærmingen har påvirket produktmarginene negativt i dette kvartalet, men vil styrke vår plattform for fremtiden da vekst innenfor produkter vil skape fremtidig vekst innenfor tjenester, sier konsernsjef Claus Hougesen i Atea.

Lavere margin

EBITDA i andre kvartal 2012 endte på MNOK 153,8, ned fra MNOK 185,0 i andre kvartal 2011. Nedgangen i EBITDA er drevet av lavere margin i produktsegmentet.

Atea kunngjorde oppkjøp av to selskaper i andre kvartal 2012: NG Infra Oü i Estland, som er et av de største og mest anerkjente IT-infrastrukturselskapene i Estland, og IT Partner Finnmark AS i Norge, som bidrar til Ateas tilstedeværelse i to nye byer i den nordligste delen av Norge.

Håper å nå 30 milliarder kroner om tre år

I november 2011 kunngjorde Atea sin strategi «Together Towards The Top», som danner grunnlaget for selskapets utvikling de neste fire årene.

Målet er driftsinntekter på 30 milliarder kroner og EBITDA på 1,8 milliarder kroner innen 2015.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com