100.000 nettskybrukere til norsk lagringsselskap

Norske Jotta vokser kraftig og har nå rundet 100 000 brukere. Totalt har brukerne lagret over 850 millioner filer i nettskyen, hvorav antall bilder og videofiler vokser kraftig.

Strømmetjenester som Spotify og Wimp overtar imidlertid for lagring av musikkfiler som MP3

– Vi feirer i vilden sky! Å runde 100 000 brukere er et lite eventyr. Veksten i antall brukere er bokstavelig talt skyhøy. Folk kommer i strie strømmer til nettskyen for å lagre sine digitale liv. Og i sommerferien er det mange som sier at man ikke legger ut på tur uten backup. Vi er selvsagt enige, sier Roland Rabben, daglig leder i Jotta.

Vil lagre i Norge

Fra den forsiktige lanseringen av nettskytjenesten høsten 2009, kunne Jotta notere 50 000 brukere i oktober 2011.

Ni måneder senere har selskapet rundet 100 000 brukere i Norge, Sverige og Danmark.

– Våre undersøkelser viser at spesielt nordmenn har fått øynene opp for sikker lagring i nettskyen. I dag har tre av ti norske husstander ekstern sikkerhetskopi av uvurderlige familiebilder om hjemmet blir totalskadet av brann. Samtidig får vi tilbakemeldinger på at mange ønsker at bildene blir lagret i Norge, istedenfor i USA. Det er en stor fordel for et norsk nettskyselskap, sier Rabben.

Lagret over 850 millioner filer

Per juli hadde de 100.000 brukerne lagret over 850 millioner filer. Rundt 2,5 millioner nye filer kommer til hver dag.

Den største filgruppen er multimediafiler, som består av musikkfiler som MP3, videoer og bilder.

Mp3 blir antikvarisk om kort tid

– Antallet bilder og videoer vokser kraftig. Over halvparten av multimediefilene som blir lagret i nettskyen er nå videoer. For to år siden lagret man også flere MP3-filer enn man tok bilder. Nå har imidlertid strømmetjenestene som Spotify og Wimp overtatt som musikkilde nummer 1, på bekostning av egenlagring av MP3-filer. Vi tror MP3-bibliotektene vil være antikvariske om kort tid og kommer til å støve ned, sier Rabben.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com