Norske IT-sjefer skeptisk til nettbrett

Norske IT-sjefer har nettbrett-vegring. Halvparten av norske IT-sjefer mener nemlig at nettbrett øker sikkerhetsrisikoen på arbeidsplassen. I våre naboland er trenden en helt annen.

Skepsisen til iPad, Galaxy Tab og andre nettbrett er blant IT-sjefer på vei ned i våre skandinaviske naboland.

I løpet av årets andre kvartal ble det solgt 25 millioner nettbrett på verdensbasis, og til høsten skal globale aktører som Apple, Amazon, Google og Microsoft alle lansere nye nettbrett.

Samtidig forventer mange arbeidstakere å bruke nettbrettet sitt også i embetets medfør. Norske it-sjefer tar ikke akkurat bølgen i pur begeistring.

Henger etter
51 prosent av landets IT-sjefene mener faktisk at medarbeideres bruk av nettbrett øker trusselnivået mot it-sikkerheten i bedriften. Dette er en oppsiktsvekkende økning fra i fjor, da ”bare” 42 prosent sa seg enige i påstanden. Det kommer fram i den årlige undersøkelsen ”IT-sjefens utfordringer” som Ipsos MMI gjennomfører for Steria.

– Skepsisen til nettbrett øker blant norske it-sjefer, samtidig svenske og danske it-sjefer blir stadig mer positive. Det er overraskende, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

Bare 21 prosent a v de svenske it-sjefene i undersøkelsen mener at nettbrett representerer økt risiko, mens 37 prosent av de danske it-sjefene er skeptiske.

Tar med private enheter på jobb
Lindgren forteller at mange it-avdelinger er i ferd med å omstille seg til en ny virkelighet der ansatte tar med sine egne enheter på jobb – og forventer å bruke disse på lik linje med den stasjonære PC-en. I tillegg har mange direktører og personalsjefer innført nettbrett som et gode i sine bedrifter.

– Tidligere kunne it-avdelingen i stor grad diktere hvilke maskiner og hvilken programvare ansatte skulle jobbe på. Nå kommer en hel rekke systemer inn bakdøren. Det blir plutselig mye mer å ta hensyn til, og sjansen for at noe går galt øker, sier han.

– Vær fleksibel
Samtidig som Lindgren advarer norske bedrifter og organisasjoner mot å væ re naive, understreker han at stivbente regler også kan gjøre skade.

– Det er ikke særlig konstruktivt å nekte medarbeidere å bruke nettbrett og smarttelefoner på jobb. Da går arbeidsplassen glipp av alle fordelene som ligger i mobilitet, som økt effektivitet, tilgjengelighet og fleksibilitet. I tillegg kan bedriften fremstå som teknologisinke, sier han.

En kommentar om “Norske IT-sjefer skeptisk til nettbrett

  1. Håper at noen norske IT sjefer oppdager en dag, det er mye mer sikkert med Apple environment, enn det de noen gang ha kunne skape med primitive tynd klienter og Windows maskiner. Noen henger så langt bak resten av den vestlige verden med deres viten og private overbevisninger, at de burde kanskje jobbe med noe helt annet. Jeg har jobbet med Computere, PCer siden starten av 70 tallet, og har sett opp ulike strukturer i ulike deler av verden. I en del år nå med Apple maskiner som utgangspunkt og fikk kun uøskede bakdøre via enkelte Windows maskiner. Så problemet er etter min erfaring motsatt. Har bedriften eller kommunen rene Apple miljøer – inkl. iPad, iPhone osv. er det et mye mer sikkert system, enn ALT det som Microsoft ha å tilby. Apple utstyr er mye enkelter å jobbe med og lett å gjøre usynlig for omverden.

    Nettbrett kan absolutt ikke noen å være imot, når trenden tydelig viser at det vil avløse våre PCer, og man vet hva som er kvalitet, hva som er sikkert og passer 100% inn i et genialt og sikkert system som Apples.

    Eller utstyr blir produsert av 117 helt ulike leverantører i bambushytter i øst – til fabrikker i Irland i vest, og IT sjefen må finne finurlige løsninger med så ulike komponenter og et usikker Win plattform, rare serverløsninger osv… Kast fordommene og finn de beste løsninger til gagn for de ansatte, fremfor å sinke utviklingen i Norge og gjøre seg klog – på biler – uten å klare og utvikle eller fremstille biler selv! – eller IT hvor det heller ikke er det store viten – bare mange bedrevitere… Ta til Silicon Valley – se hvordan de professionelle derover helt naturlig håndterer iPad og iPhone i deres Mega bedrifter med mye mer Top Secret forskning enn vi har her hos oss. Men IT sjefer i Norge i små, absolutt for verden ukjennte bedrifter eller kommuner gjører seg kloge og mener de ser et problem. Kanskje ennå mer i lønn vil hjelpe på skepsisen… 😉

Legg igjen en kommentar