Topper notebookmarkedet med «versting-PC»

Panasonic topper det europeiske markedet for robuste og holdbare notebook-enheter for 10. år på rad med en markedsandel på 65,8 prosent.

Toughbook er dermed markedsledende for tiende år på rad i følge analysegruppen VDC Research. Panasonic vokste også raskt i det europeiske markedet for robuste nettbrett, til en andreplass og en markedsandel på 17,4 prosent.

Toughbook sin andel av markedet for holdbare og robuste Notebook-datamaskiner/ konverterbare Notebook-datamaskiner vokste fra 65 prosent i 2010 til 65,8 prosent i 2011.

Gikk opp mens de andre gikk ned
Det ble observert vekst i flere av de europeiske markedene hvor det stilles krav til pålitelig og sikker tilgang på programvare for medarbeidere i utfordrende miljøer.

For eksempel innen alternativ energi, smartmålere, bildiagnostikk, elektroniske pasientjournaler og innen elektronisk handel.

Omsetningen av Panasonic Toughbook hadde også en tosifret generell vekst i 2011. Toughbook klarte seg dermed godt i et vesteuropeisk marked hvor omsetningen av datamaskiner i bedriftsmarkedet generelt gikk ned i samme periode.

For tøff feltbruk
Årsaken til den raske veksten for Panasonics robuste nettbrett ligger i den raske utbredelsen av Toughbook CF D1 og Toughbook CF-H2. CF-D1 er et robust nettbrett for bruk i industrien, designet i samarbeid med globale bilprodusenter for diagnostisering av motorer, biler, lastebiler og maskiner i verkstedet og i felten.

CF-H2 er en andregenerasjons helrobust nettbrett som finnes i to versjoner: Feltmodellen er designet for feltarbeidere i miljøer innendørs og utendørs, mens helsemodellen (Mobile Assistant model) er designet for helsearbeidere.

Bedrer de ansattes produktivitet
– Den siste markedsundersøkelsen understreker ytterligere de mange fordelene som Panasonics robuste notebook-enheter gir organisasjoner over hele Europa. Og nå bidrar også våre robuste nettbrett til å kutte kostnader og bedre de ansattes produktivitet og kundeservice, sier Stephen Yeo, markedsdirektør i Panasonic Systems Communications Europe.

– Våre Toughbook-modeller er designet med fokus på brukerens behov, og ved å ta i bruk nyeste teknologi gir vi bedriftskundene våre klare fortrinn uansett bransje og i forhold til medarbeidernes rådende arbeidsforhold, siker han.

Tilpasset næringslivet
– Det brede utvalget av robuste Toughbook-modeller er godt tilpasset næringslivets målsetninger og krav til mobil databruk, sier David Krebs, som er ansvarlig for analyser innen det mobile og trådløse markedet ved VDC Research.

– Panasonic har lenge vært benchmark i markedet for robuste og holdbare notebook-enheter, og har raskt vist seg som en sterk konkurrent innen robuste nettbrett for næringslivet.

Legg igjen en kommentar