Flommer over av vanntette telefoner i Japan

Etterhvert som smarttelefonene har invadert livene våre, så blir telefonen med oss overalt hvor vi går. Med det kommer vannskadene og nye behov.

Hvor mange har ikke opplevd å få vannskade på telefonen sin?

Som sagt tar vi den idag med overalt, og det skal ofte ikke mye til for å få en fuktskade. Det kan være alt fra å miste den i toalettet på pub-en, til å ha den i lomma på badebuksa og til å få svette og fukt i den under en treningsøkt.

Ikke lenger stygge og klumpete
Da jeg begynte å jobbe med mobilteknologi tilbake i år 2000 så var vanntette telefoner og PDA-er store stygge klumpete gule dingser som kostet minst 3-4 ganger det vanlige telefoner og PDA-er kostet.

Konsekvensen av det var at vi heller anbefalte våre kunder å budsjettere med å bytte ut sine vanlige telefoner oftere. Det lønte seg nesten alltid!

En liten revolusjon
De siste par årene, og siste året spesielt har det skjedd en liten revolusjon innen disse vannsikre enhetene. I dag begynner de vanntette smarttelefonene å se ganske så normale ut. De er marginalt tykkere en andre telefoner, har litt kraftigere plast i konstruksjonen og har gummiknotter foran inngangene.

Få land, om noen, har så mange smarttelefoner som Japan. I Japan ser man nå en utrolig utvikling, på to år har andelen vannsikre telefoner økt fra 10 prosent til 80 prosent.

Kraftig økning
Ser vi på smarttelefonmarkedet alene så er utviklingen enda raskere. i 2010 var det ingen vanntette smarttelefoner på markedet i Japan.

Høsten 2011 var markedsandelen til vanntette smarttelefoner på cirka 30 prosent.

Så skjedde det noe dramatisk rett før jul, og i løpet av oktober-desember 2011 økte andelen til nesten 90 prosent.

Hva med Norge?
Vi har ingen tall for Norge rundt dette. Utvalget av vanntette smarttelefoner er også for øyeblikket ikke stort.

Fellesnevneren for de som hittil har vært lansert er at det har vært relativt små telefoner med sparsommelig maskinvare. Er det noe det norske folk ikke vil ha, så er det nettopp telefoner med svake spesifikasjoner.

Acro skiller seg ut
Det er derfor svært spennede å se at Sony, den eneste japanske mobilprodusenten i det norske markedet, nylig lanserte Xperia Acro S. Acro S er en vannsikker telefon med stor skjerm på 4,3 tommer og kraftig maskinvare.

Den enorme prisforskjellen vi så for 10-12 år siden har idag blitt redusert til noen hundrelapper. Dette gjør at vanntette telefoner ikke lenger bare er for rørleggere og andre med spesiell røff hverdag, men er noe for alle og enhver.

Legg igjen en kommentar