Apple og Samsung tar storeslem på salgsliste

Samsung gjør det veldig bra på NetComs salgsoversikt for juli med andre, tredje, sjette og tiende plass. Men Apples iPhone 4S ligger helt på topp.

Denne måneden er seks av ti plasser på NetComs salgsoversikt okkupert av telefoner fra gigantene Apple og Samsung.

– Samsung og Apple selger bra. Vi skulle helst sett at konkurransen var tøffere. Det norske markedet flommer over av gode mobiltelefoner, og det hadde vært fint hvis flere modeller kjempet helt i toppen, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom.

Android øker kraftig
Googles operativsystem Android økte sin markedsandel i juli (sammenliknet med juni) på bekostning av operativsystemene til Apple (IOS) og Windows (WP7).

Godt over halvparten, eller nøyaktig 54 prosent (45 prosent i juni) av alle telefoner solgt i juli kjører en versjon av Android.

Nedgang for Windows
Apples operativsystem IOS taper litt, men har likevel en høy markedsandel med 45 prosent (49 prosent i juni).

Da er det verre med Windows WP7. Kun to prosent av de solgte telefonene bruker dette operativsystemet (seks prosent i juni).

De mest solgte smarttelefonene i juli
1. (1) Apple iPhone 4S
2. (2) Samsung Galaxy S III
3. (4) Samsung Galaxy S II
4. (3) Apple iPhone 4
5. (5) HTC One X
6. (-) Samsung Galaxy Xcover
7. (6) Nokia Lumia 800
8. (-) HTC One S
9. (-) Sony Xperia S
10. (-) Samsung Galaxy Note

* Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på smarttelefonsalget i NetCom Shops (59 butikker), gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger NetCom. Forrige måneds plassering i parentes.

Legg igjen en kommentar