TEST: Nokia Pureview 808 har rått mobilkamera

Med Nokia Pureview 808 har Nokia revolusjonert mobilkamera. Den tar bilder som kan måle seg et hvert kompaktkamera, men er det en god mobiltelefon?

Når vi i Mobizmag-redaksjonen får inn en test-telefon så pleier vi å legge vår egen telefon i skuffen og bruke test-telefonen en uke eller to. Som regel blir det en uke eller to med glede over å fikle med noe nytt.

Sånn var det ikke for undertegnede med Nokia Pureview 808. Etter bare et par dager ble det tungvindte operativsystemet så frustrerende at telefonen i skuffen kom opp igjen og resten av testperioden foregikk med to telefoner i lommene.

Nokia har med Belle-oppdateringen til Symbian gjort et realt forsøk på å modernisere den gamle plattformen. Selv om det nå ser riktig så pent ut ved første blikk er de desverre ikke i nærheten av brukervennligheten til iOS, Windows Phone og Android.

Men dette er likevel en utrolig spennende telefon!

Tidenes råeste kamera

Det er umulig å se på telefonen uten å legge merke til kameraet. Her finner vi det berømte 41 megapixel store kameraet med optikk fra Carl Zeiss. Det stikker kraftig ut på baksiden og telefonen er betydelig tyngre enn alt annet.

Skjermen er på 4 tommer og resten av telefonen er i litt grov hvit plast (du får den også i rødt og svart). Skjermen har litt svak skjermoppløsning, men det er ikke noe vi merker noe særlig til, den er god nok. Tyngden gjør at telefonen føles solid, og den noe avrundede formen gjør at telefonen ligge svært godt i hånda.

Andre nettsteder har gjort såkalte blindtester på bildekvaliteten på kamera og det har da danket ut enkelte kompakt-kameraer. Så det er ingen tvil om at dette er det råeste mobil-kamera du kan få tak i.

Signal om hva som kommer

Vi ser på denne telefonen som et tydelig signal om hva som kommer fra Nokia fremover. Det er kommet ganske tydelige antydninger fra Nokia om at vi vil se Pureview teknologien i Windows Phone 8.

Windows Phone 8 plattformen støtter opp til 20mpx, så en Nokia telefon med Windows Phone 8 og Pureview kamera på 20 megapiksler er ikke helt usannsynlig å ha på ønskelisten til jul…

Konklusjon

Symbian har fått en grafisk oppgradering, men er og blir en plattform akterutseilt av de andre plattformene. Samtidig er Pureview teknologien er det beste Nokia har kommet med, kanskje noen gang. Derfor krysser vi fingre og tær for at Pureview og Windows Phone skal forenes iløpet av høsten og vinteren.

Pluss 🙂

  • Tidenes råeste kamera
  • Behagelig skjermstørrelse
  • God byggkvalitet

Minus 🙁

  • Lite brukervennlig
  • Lader kun med original lader
  • Tung

 

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com