Stadig flere vil ha musikkstreaming på mobilen

33 prosent av nordmenn svarer at de er villige til å betale for å få tilgang til millioner av låter på sin datamaskin eller mobiltelefon.

Andelen øker jevnt og trutt, fra 25 prosent samme tid i fjor og 30 prosent i januar.

Alle piler peker opp for musikkstreaming – bruk, betalingsvilje og fremtidstro fortsetter å øke

Streaming vil dominere markedet
Flere har tilgang til en musikkstreamingtjeneste, flere lytter til musikk via streaming, flere er villige til å betale og flere tror streaming vil være den dominerende måten å avspille musikk på innen 2-4 år.

Den yngste generasjonen leder vei, der 8 av 10 har tilgang til en musikktjeneste og den klare majoriteten er villig til å betale for seg.

Det viser en ny undersøkelse for musikktjenesten WiMP, gjennomført av Respons Analyse i juni. WiMP gjennomfører undersøkelsen to ganger i året i tjenestens markeder, denne gangen i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

61 prosent har tilgang til streamingtjeneste
I Norge har 61 prosent nå svart at de har tilgang til en streamingtjeneste, opp fra 37 prosent i juni i fjor og fra 56 prosent i januar, mens 8 av 10 under 30 har tilgang. 1 av 3 svarte at de lyttet til musikk via streaming forrige uke. Andelen øker fra 27 prosent ved samme tid i fjor til 31 prosent nå.

I segmentet under 30 år lytter nesten dobbelt så mange til musikk via streaming. Mens 6 av 10 i aldersgruppen under 30 år lyttet til musikk fra streaming i forrige uke gjaldt det samme kun for 1 av 10 av de over 50 år.

Hot hos ungdommen
Undersøkelsen har også i tidligere utgaver vist at det er de yngste, segmentet under 30 år, som er mest betalingsvillige.

For et år siden svarte 42 prosent av de yngste uten forbehold ja til betaling, 23 prosent svarte ”det kommer an på tjenesten” mens 35 prosent sa nei.

Nå har ja-andelen økt til 57 prosent, kanskje-andelen til 24 prosent, mens de som sier nei til å betale nå kun utgjør 20 prosent.

Fakta

  • Undersøkelse er gjennomført for musikktjenesten WiMP av Respons Analyse, der tusen personer i hvert land har svart på en nettbasert undersøkelse.
  • Tidligere utgaver av undersøkelsen er gjennomført av Norstat.
  • Denne utgaven er gjennomført i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland, dvs med til sammen 4.000 respondenter.

 

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com