Forlater Telenor-ledelsen og blir ny NHO-sjef

Mange i medie- og telekombransjen trodde hun ville bli ny kringkastingssjef i NRK. I stedet fratrer Kristin Skogen Lund sin stilling i Telenor for å bli ny administrerende direktør i NHO.

Skogen Lund tiltrer i stillingen som NHO-sjef 1. november. Se opptak fra pressekonferansen i formiddag. 

Arbeidet med å finne en etterfølger blir igangsatt umiddelbart, heter det i melding fra Telenor.

Jobber med  nye tjenester og forretningsmodeller
Kristin Skogen Lund tiltrådte som konserndirektør i Telenor i mars 2010, kort tid etter ble hun også president i NHO.

Skogen Lund har siden september 2011 ledet Telenor Digital Services & Broadcast, med ansvar for å styrke Telenors kjernevirksomhet gjennom innovasjon på tjenestesiden, og ikke minst lansere helt nye tjenester og forretningsmodeller.

Får ros av Baksaas
– Vi gratulerer Kristin Skogen Lund med hennes nye rolle. I Telenor har vi lært Kristin å kjenne som en dynamisk leder med en sterk samfunnsinteresse, hvilket gjør henne til en ideell kandidat til å lede NHO. Hun har gjort et varig inntrykk på Telenor og hun forlater en kraftfull og fremtidsrettet innovasjonsenhet i Telenor Digital Services og et Broadcast som leverer sterke resultater, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

Blandede følelser
– Det er med blandede følelser jeg forlater Telenor. Det er en virksomhet med en suksess og en kompetanse blant de ansatte jeg tror få helt har forstått, og jeg har hatt den glede å ta del i diskusjoner, beslutninger og en utvikling av selskapet de årene jeg har vært her som har vært utrolig lærerikt. Når jeg nå likevel velger å forlate Telenor er det fordi jeg har fått en unik mulighet i NHO, sier Kristin Skogen Lund.

Må hun ut av A-pressen?
Les også: Telenors digitalsjef inn i A-pressens styre.

Det er grunn til å tro at Telenor-ledelsen nå vil bytte ut Kristin Skogen Lund som representant for dem i A-pressens styre.

Kandidat til å ta over Telenor-skuta
Den dagen Jon Fredrik Baksaas skulle finne på å trekke seg som Telenor-sjef, vil Kristin Skogen Lund utvilsomt være en av de beste kandidatene til å ta over roret på Telenor-skuta.

Den eneste på det nivået som kan være en aktuell konkurrent til å ta over etter Baksaas er Jo Lunder, som i dag er sjef i VimpelCom (delvis Telenoreid).

Fakta

  • Kristin Skogen Lund er visepresident i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), og styremedlem i Aftonbladet AB Sverige og Orkla ASA.
  • Skogen Lund har tidligere vært kommersiell direktør i Aftenposten (2004-2007)
  • Konsernsjef i bildebyrået Scanpix Scandinavia (2003-2004)
  • Administrerende direktør og redaktør i nettportalen Scandinavia Online (1998-2003)
  • Og hun har hatt ulike lederstillinger i Unilever og Coca-Cola

 

Legg igjen en kommentar