Obamas valgkampekspert til IT-tinget

Han er av Facebook-gründerne, og har vært Obamas valgkampstrateg. Nå kommer Chris Hughes til EVRY Insight (tidligere IT-tinget). 

Norske politikere kan legge grunnlaget for suksess i neste års stortingsvalg gjennom strategisk bruk av sosiale medier.

Det blir tema når Chris Hughes, en av grunnleggerne av Facebook og president Barack Obamas valgkampstrateg for sosiale medier ved forrige presidentvalg i USA, kommer til Norge 19. og 20. september.

Hughes besøker Norge i forbindelse med Norges største årlige IT-konferanse, EVRY Insight, som starter onsdag i Tønsberg.

Sosiale medier viktig
Gjennom aktiv bruk av de sosiale mediene la USAs president Barack Obama grunnlaget for sin seier i forrige president-valg. Ved årets valgkamp mellom Barack Obama og Mitt Romney er de sosiale mediene viktigere enn noen gang tidligere.

Chris Hughes grunnla Facebook sammen med studiekamerater fra Harvard i 2004 og arbeidet frem til 2007 som selskapets talsperson og leder av arbeidet med produktutvikling og brukerorientering.

I 2007 ble han direktør for Barack Obamas valgkamparbeid på internett. Gjennom dette arbeidet bidro han sterkt til Obamas seier i president-valgkampen og i innsamlingen av 500 millioner dollar i valgkamp-bidrag fra over to millioner bidragsytere. På EVRY Insight vil Hughes snakke om hvordan strategisk bruk av sosiale medier også kan revitalisere interessen for politikk, spesielt blant yngre velgere.

Få et fortrinn overfor konkurrentene
I følge en artikkel i European Journal of Political Research er mindre enn fem prosent av norske velgere medlem av et politisk parti, og yngre velgere er sterk underrepresentert. Sosiale medier kan være med å snu denne trenden.

– Det er positivt at forbrukerdreven teknologi, som de sosiale mediene representerer, på kort tid har fått så kraftig gjennomslag og bidrar til et økt samfunnsengasjement og et levende demokrati. Vi har bare sett starten på en teknologibølge som er drevet av kjøpesterke og kunnskapsrike nordmenn. De organisasjonene og virksomhetene som evner å forstå konsekvensene av nye teknologier og raskt tilpasser seg disse trendene, får et klart fortrinn overfor konkurrentene sine, sier konsernsjef Terje Mjøs i EVRY.

Teknologisk innovasjon
Høyres leder og statsministerkandidat Erna Solberg kommer også til EVRY Insight.

Hun skal snakke om mer proaktiv bruk av teknologi for digitalisering av offentlig sektor og hvordan dette kan gi økt effektivisering, så vel som styrke til selvbetjeningen for norske borgere.

Disse kommer til Tønsberg

I tillegg til Chris Hughes og Erna Solberg kommer også en rekke andre anerkjente nasjonale og internasjonale foredragsholdere, og mange spennende temaer belyses i løpet av disse to dagene i september.

Blant disse er Nick Donofrio Executive Vice President of Innovation and Technology hos IBM Corporation,  Andy Kyte  Vice President Gartner, Paul Chaffey, Abelia, Cathrine Klouman, konserndirektør og CIO i DNB, Thomas Mathiesen, direktør DigiPost, Posten, Morten Dybdahl, Microsoft og  Paal Tarjei Aasheim, McCann.

Fakta

  • EVRY Insight (tidligere IT-tinget) er Norges største møteplass for beslutningstagere innen IT arrangeres i Tønsberg 19 og 20. september 2012.
  • I år er det 29 gang arrangementet går av stabelen, og svært mange i IT-bransjen ser på dette som årets store IT-begivenhet i Norge.
  • I løpet av de to dagene i Tønsberg får deltakerne være med på et stort antall foredrag, debatter og oppdateringer innenfor en rekke tema og fagområder.

Foto: Necatpace.org/Creative Commons

Legg igjen en kommentar