Butikkjede vil at du skal betale med mobilen din

Snart trenger du ikke ta med deg penger eller kort når du handler. Coop kommer med en ny løsning der du selv skanner varene og betaler med mobilen. Målet er raskere og mer oversiktlig handel.

Coop Norge Handel har selv utviklet tjenesten, og vil trolig være blant de første i verden til å innføre en løsning der kundene skanner og betaler varene selv med egen mobiltelefon.

Coops medlemmer vil i løpet av noen måneder få muligheten til å prøve den nye måten å handle på.

Mobilen blir din lommebok
– Coop har alltid vært tidlig ute, og var blant annet først med selvbetjente butikker i sin tid. Nå tar vi et nytt stort skritt, og lar kundene bruke telefonen både som skanner og lommebok, sier John Moltubakk i Coop.

Han understreker at dette vil være et tilbud til kunder som ønsker det, men at det fortsatt vil være mulig å handle på ”gamlemåten” i alle Coops butikker.

Skann … og betal!
For å komme i gang med tjenesten må du registrere deg og betalingsinformasjonen din på Coops nettsider, og laste ned Coops app til mobilen.

Via appen kan du selv skanne varene på din vei gjennom butikken, og bekrefte kjøpet med mobilen når du er ferdig med å handle.

Mindre kø, mer oversikt
– Den aller største fordelen er kanskje at du kan spare mye tid ved å slippe å stå i kø ved kassen. Dessuten får du bedre oversikt ved at du kan følge med underveis på hva varene koster, og hvor mye du handler for, sier Moltubakk.

Kunden vil få en langt bedre oversikt over sine samlede kjøp, fordi alle kvitteringer lagres elektronisk og vil være enkle å finne tilbake til.

Rulles ut i alle butikkene
Mobilløsningen kan tas i bruk i løpet av noen måneder.

Først blir det Coops 1,3 millioner medlemmer som kan benytte tjenesten i Coop Extra-butikkene.

Senere kan den bli tilgjengelig i alle Coop-butikkene, også for de som ikke er medlemmer.

Legg igjen en kommentar