TEST: Forsterk lyden fra mobilen din

Når vi tester telefoner har vi ikke fokus på lyd, men lyd er egentlig ganske viktig. Er du skuffet over lyden fra din mobil, kan denne være redningen.

Det er faktisk ganske stor forskjell på hvor lyden som kommer ut av hodetelefonutgangen på forskjellige mobiltelefoner. Noen produsenter har større fokus på dette enn andre.

Øreproppene som følger med er som regel av dårlig kvalitet, så det første du bør gjøre er å bytte dem ut med noen bedre.

Skuffelsen kan da bli stor når du har investert en tusenlapp i kvalitets-ørepropper eller hodetelefoner, og du må skru volumet på maks styrke for å få noe særlig lyd ut av telefonen.

Eksempler på telefoner vi har testet siste året der dette har vært spesielt merkbart er Huawei Ascend P1 og LG Optimus 4X HD.

Her kommer hodetelefon-forsterkere inn i bildet.

Det finnes etterhvert mange slike på markedet, men fellesnevneren er som regel at de er store og klumpete. Greit nok når du sitter stille, men upraktisk når du er på farten.

Inn kommer FIIO E5
Dette er en forsterker marginalt større enn en iPod Shuffle. Den er også oppladbar via miniUSB. Plugg denne saken mellom hodetelefonene dine og mobiltelefonen og du opplever ett helt annet lydbilde. Lyden blir fyldigere og kraftigere.

Det er også en bass-boost knapp på forsterkeren, men med gode hodetelefoner blir dette litt for mye av det gode.

Konklusjon
For 250 kroner kan dette nesten umulig bli ett bomkjøp. Vi anbefaler å bruke denne til gode hodetelefoner, men den vil garantert også gi de originale øreproppene betydelig bedre lydkvalitet. Ulempen er at den ikke støtter overføring av tale, så handsfree-funksjonaliteten mister du.

Pluss 🙂

  • Gir god lyd
  • Bassforsterker
  • Bra batteritid

Minus 🙁

  • MiniUSB, ikke MicroUSB
  • Støtter ikke mikrofon
  • Enda en dings å lade opp

2 kommentarer om “TEST: Forsterk lyden fra mobilen din

  1. … bare pass på hørselen. Du kan kun miste den én gang, og den kommer ikke tilbake.

  2. Det er nettopp derfor denne er genial; istedet for høy og skjærende lyd, får du fyldig og god lyd 🙂

Legg igjen en kommentar