Styrker fibersatsingen i Sør-Norge

Telenor Norge overtok i går aksjene i LOS Bynett og Bynett Privat av Agder Energi.  Berit Svendsen styrker med dette Telenors fibersatsing i Vestfold og Agder-fylkene.

– Dette representerer en betydelig styrking av vår fastnettvirksomhet på fiber i Vestfold og Agder-fylkene. Vi har med dette fått om lag 12 000 nye privat- og bedriftskunder, og vi vil videreutvikle selskapene og samkjøre det med våre strategiske initiativer for å kunne tilby mer fast bredbånd basert på fiberteknologi, sier Berit Svendsen (bildet), administrerende direktør i Telenor Norge.

Ikke klart hvordan dette skal intergreres
LOS Bynett bygger fiberoptisk høyhastighetsnett til bedriftsmarkedet og offentlig sektor, og Bynett Privat leverer til private husstander. Selskapene vil fortsette som i dag med dagens ledelse og tjenestetilbud ut 2013.

Telenor sier de vil deretter vurdere hvordan virksomhetene skal integreres med sin øvrige virksomhet.

Bredere tilbud til kundene
Konkurransetilsynet startet behandlingen av oppkjøpet høsten 2011 og konkluderte i mars 2012 at Telenor Norge kunne gjennomføre oppkjøpet på visse vilkår.

I hovedtrekk dreier det seg om salg/tilgjengeliggjøring av LOS Bynett sin transportinfrastruktur i Agder-fylkene og framleie av transportinfrastruktur i Vestfold.

Telenor skal i tillegg imøtekomme enhver rimelig anmodning om aksesstilgang til bedriftskunder innenfor utstrekningen av LOS sitt aksessnett. Konkurransetilsynet godkjente 8. august transaksjonen da alle vilkår var oppfylt.

Utvidet tjenestespekter
– For våre kunder og medarbeidere i LOS Bynett/Bynett Privat er det gledelig at eierskapet nå er avgjort. Vi ser frem til å bli en del av Telenor Norge. Dette vil gi våre kunder tilgang på et bedre og mer utvidet tjenestespekter. Vi ønsker å bidra til ytterligere kundevekst i regionen sammen med Telenor, sier daglig leder Håkon Honningsvåg i LOS Bynett/Bynett Privat.

Mer optimal utvikling
– Vi er godt fornøyd med at Telenor overtar og videreutvikler de to selskapenes bredbåndsatsing i Vestfold og Agder-fylkene. Salget er i tråd med konsernstrategien vår, og vi er trygge på at virksomhetene nå sikres en mer optimal utvikling fremover, sier Unni Farestveit, konserndirektør samfunn og konsernutvikling i Agder Energi.

Fakta

  • LOS Bynett omsatte for 71 millioner kroner i 2011.
  • Bynett Privat omsatte for 39 millioner kroner.

Legg igjen en kommentar